Google vylepšuje Digitální rovnováhu v Androidu aktualizováno

Google vylepšuje Digitální rovnováhu v Androidu [aktualizováno]
2019-11-04T19:30:37+02:00
• 4. 11. 2019

Zdroj: Google

8

Aktualizováno 4. 11.

Teprve minulý týden se podařilo objevit, že Google vylepší režim soustředění v aplikaci Digitální rovnováha. Zatím jste si mohli jen vybrat aplikace, od kterých nechcete být rušeni a zapnout jej manuálně skrze notifikační lištu. Již nyní je ale k dispozici novinka, která nabízí možnost nastavení automatického spuštění.

V rámci nastavení lze vybrat dny, přičemž zvolený čas je platný pro všechny vybrané dny. Následně dojde k automatickému spuštění. V notifikaci je k dispozici možnost přerušení režimu soustředění na 5, 15 nebo 30 minut. Po uplynutí této doby dojde k opětovné aktivaci.

Novinka je již nyní k dispozici, Google totiž provedl vzdálenou aktivaci skrze své servery. Nemusíte tak vyhledávat novou verzi aplikace.

logo-app Digital Wellbeing Zdarma ANDROID

Původní článek 28. 10.

Google představil novinku Digitální rovnováha (Digital Wellbeing), aby mohl uživatelů s kontrolou svého používání mobilního telefonu. Například lze nastavit, kolik času strávíte na konkrétní aplikaci, ale kromě toho se nabízí nejrůznější statistiky. Jednou z nových funkcí je Režim soustředění. Ten se právě dočká vylepšení.

Digitální rovnováha a nové funkce

V tuto chvíli Režim soustředění funguje docela stroze. Zvolíte si aplikace, které vás často vyrušují a následně aktivujete tento režim. Mobil bude tlumit jakékoliv notifikace a jednoduše se budete moci soustředit na důležitější věci. Do této chvíle jste mohli Soustředění aktivovat jen manuálně.

Již brzy se dočkáme možnosti plánování aktivace režimu Soustředění. Přímo v nastavení budete moci zvolit, kdy má dojít k aktivaci. Budou zde dostupné jednotlivé dny, přičemž si budete moci nastavit i čas, kdy má být aktivní.

Další novinka bude tak trochu opačného rázu. V rámci aktivovaného režimu soustředění si budete moci dát od něj pauzu. Google zřejmě uvažuje, že jej uživatel aktivuje, když potřebuje pracovat. Takže v rámci práce není na škodu si dát přestávku a nechat se rušit aplikacemi.

Zde ale nepůjde jen tak si určit, na jak dlouho má být režim soustředění vypnutý. Z notifikace se dostanete na dialogové okno, kde si můžete vybrat 5, 15 nebo 30 minut. Po tuto dobu bude režim Soustředění vypnutý, ale následně dojde k opětovné aktivaci.

Aplikace jako taková již obsahuje většinu zdrojových kódů k novinkám, takže se nabízí, že je Google aktivuje ze strany serverů. Kdy k tomu dojde, zatím nevíme.

logo-app Digital Wellbeing Zdarma ANDROID

Zdroje: xda-developers.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Novotný

29. 10. 2019, 14:15

Ježíši co to je zase za kravinu…. Jako ,že někdo neumí vypnout zvuk na dvě kliknutí a musí kvůli tomu být aplikace… Ne vidět ,že mají v Google hovno co na práci….
Kdyby radši odladovali černý vzhled na browseru a vyvíjeli větší tlak na na majitele webu aby ho také měli udělají lépe…

Teď nevím jestli je víc zbytečnější a blbější ten článek nebo samotná myšlenka…

Přemysl Vaculík

VIP 29. 10. 2019, 14:19

Díky za hodnocení obsahu článku. Tak schválně, jak rychle se vám podaří vypnout 15 aplikací v době práce a pak jak rychle je aktivujete? S Digitální rovnováhou je to na jedno tlačítko, případně automaticky podle plánu.

Jestli reagujete na poznámku Martina Novotného o vypnutí zvuku, pak tohle lze pro celý telefon a ne jen pro 15 aplikací udělat opravdu na dvě kliknutí.

Jaroslav Krejcik

28. 10. 2019, 14:02

Zcela zbytečná funkce digitální vodováha

Jonáš Loskot

28. 10. 2019, 19:09

Ne, není. A ani správně napsat to neumíš.

Jaroslav Krejcik

30. 10. 2019, 11:34

Ty ses nikdy nesplet?

Hakus von Tyros

29. 10. 2019, 0:15

Rovnováha není vodováha.

Jaroslav Krejcik

30. 10. 2019, 11:35

Ty ses nikdy nesplet chytrolíne?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat