WhatsApp funkce „Vymazat pro všechny“ nefunguje tak, jak má

WhatsApp funkce „Vymazat pro všechny“ nefunguje tak, jak má
2019-09-20T11:30:12+02:00
• 20. 9. 2019

Ukázalo se, že WhatsApp funkce „Delete for Everyone“, která byla vytvořena tak, abyste mohli vymazat text a soubory, které jste náhodou odeslali, mohla stále zanechávat smazané zprávy. Bylo to hlavně z důvodu rozdílu, jakým funguje operační systém Android a iOS.

WhatsApp funkce funguje na systémech odlišně

Dle jednoho výzkumníka, Shitesha Sachana, po vymazání zpráv zůstaly v zařízení mediální soubory, jež byly odeslané iOS uživatelům ve skupinových chatech. Nutno podotknout, že zprávy byly uchovány ve chvíli, kdy uživatelé povolili nastavení Uložit do fotek. 

Abychom si to ještě lépe vyjasnili, když smazané zprávy obsahovaly mediální soubory, nebyly v rámci WhatsAppu vidět. Ovšem i přesto byly k dispozici iOS uživatelům, pokud měli povolenou funkci Uložit do fotek. 

Naopak tato funkce funguje na WhatsAppu pro Android velice odlišně. Jakmile uživatel v tomto systému funkci použije, budou také vymazány soubory z fotogalerie. O problematice WhatsApp už nějakou chvíli ví, ovšem ten se k této situaci zachoval poměrně zajímavě – „Funkce neposkytuje žádnou záruku, že mediální soubory budou skutečně z úložiště odstraněny.“

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat