Do Spotify se vrátil widget aktualizováno

Do Spotify se vrátil widget [aktualizováno]
2019-09-09T16:20:52+02:00
• 9. 9. 2019
1

Aktualizováno 9. 9.

Nakonec Spotify vrátilo své rozhodnutí zpět a widget se vrátil. Konkrétně jej měli k dispozici uživatelé beta verze, ale nyní je již součástí stabilní aplikace ve verzi 8.5.22.734.

logo-app Spotify Music Spotify Ltd. Zdarma ANDROID

Aktualizováno 3. 9.

Spotify se rozhodlo, že odstraní widget z aplikace pro Android. Někteří uživatelé tak přišli o oblíbený způsob ovládání aplikace, přičemž začali bojovat na stránkách společnosti, aby se tato komponenta vrátila. Spotify nakonec vyslyšelo zpětnou vazbu a v další aktualizaci se widget vrátí. Zřejmě se dočkáme několika úprav, třeba designu, ale neočekáváme nějaké zásadní změny. Tentokrát uživatelé vyhráli.

Původní článek 13. 8.

Každou chvíli se dozvídáme o novinkách, které se buď testují nebo připravují. V případě aplikace Spotify se objevují celkem pravidelně. Například naposled jsme slyšeli o společném poslouchání hudby. Nyní ale došlo na vydání aplikace ve verzi 8.5, která nepřináší nové funkce, spíše naopak, o jednu přichází a komunita se ozývá.

Spotify bez widgetu

Widget je malý doplněk, který si můžete umístit na plochu systému Android. Zpravidla nabízí rychlou možnost, jak ovládat aplikaci nebo samotná mobilní telefony. Spotify jeden takový widget obsahovalo, přičemž se nabízely funkce jako pozastavení nebo tlačítka pro přeskakování písniček. Kromě toho se zobrazoval název skladby a obrázek alba.

Spotify se z nějakého důvodu rozhodlo, že widget odstraní. Bez jakéhokoliv varování tak uživatelé přišli o tuto možnost ovládání. Samozřejmě se objevila vlna odporu a již nyní se hlasuje, aby se tento prvek dostal zpět do aplikace. Pokud vám chybí, můžete hlasovat na této stránce.

Společnost se zatím nevyjádřila k tomuto odstranění. Otázkou je, jestli se náhodou nejedná o chybu. Pokud je to záměr, zřejmě k tomu má Spotify důvod. Ostatně stejné prvky jako u widgetu nyní jednoduše najdeme v notifikační liště, která je dostupná napříč systémem a není potřeba se přesouvat na specifickou obrazovku, kde byl widget umístěn.

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Osobně je mi to jedno. Už mám Deezer. Děkuji Spotify za změnu. Na Garminu mě Deezer běží, widget má také. Vyhledávání songu podporuje.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat