Xiaomi zveřejnilo aplikaci Cleaner Lite v Obchodě Play

Xiaomi zveřejnilo aplikaci Cleaner Lite v Obchodě Play
2019-09-16T08:30:38+02:00
• 16. 9. 2019
3

Čínská společnost Xiaomi se na trhu stala populární hlavně díky svým levným a výkonným smartphonům. Menší díru do světa také udělala příchodem legendárního modelu Mi Max, který dokázal na trhu prorazit bezrámečkovým displejem a tím nastolit nový trend. Ovšem to není vše, co je na Xiaomi zajímavé. Velká část uživatelů si také pochvaluje upravenou verzi operačního systému Android, která nese označení MIUI. Nutno podotknout, že právě tuto verzi používá zhruba 300 mil. uživatelů po celém světě. MIUI je však velice náročné prostředí, neboť systémové změny se dějí na každém rohu. Tato nadstavba tak dost často potřebuje více operační paměti a výkon procesoru, než by bylo zdrávo. 

Cleaner Lite bude shromažďovat vaše osobní data

Na druhou stranu to má i své výhody. Uživatelé totiž mají prostřednictvím MIUI k dispozici funkce, které by na klasickém Androidu od Googlu nenašli. Kromě toho se zde nachází systémové aplikace přímo od Xiaomi, které si uživatelé taktéž pochvalují. K dispozici tak jsou Kalkulačka, Záznamník, Nahrávání obrazovky, Mi File Manager, ShareMe (Mi Drop), App Vault, Mi Video a podobně. Ovšem po spuštění řady Android One telefonů začalo Xiaomi pomalu a jistě přidávat své nativní aplikace do Obchodu Play. 

Xiaomi již má některé své aplikace, jako jsou ShareMe (Mi Drop), Mi File Manager, Mi Remote, App Vault, Mi Video, Mi Calculator, Mint Browser, Mint Launcher, uvedené v Obchodě Play, přičemž nedávno se do tohoto obchodu dostal i Mint Keyboard s podporou 23 jazyků, nálepek, GIF, písma a motivů. Nyní se ale v obchodě od Googlu objevila další nová aplikace. Pojďme si ji společně představit.

Xiaomi do Obchodu Play nově publikovala aplikaci pod názvem Cleaner Lite. Tato aplikace je v současné chvíli k dispozici ke stažení zdarma. Nicméně, Cleaner Lite pomáhá uživatelům uvolnit úložiště v rámci zařízení. Aplikace pochopitelně vyžaduje o udělení určitého oprávnění, ovšem v praxi funguje dobře, tedy alespoň podle prvních recenzí. Podotýkáme, že aplikace vyžaduje oprávnění k uskutečňování a správě telefonních hovorů – podle zahraničního serveru FoneArena však toto oprávnění není potřeba ke správnému fungování aplikace. 

Aplikace v praxi vymaže veškeré soubory v mezipaměti, zastaralé soubory, balíčky APK. Celkově se uživatelské rozhraní podobá MIUI aplikaci Security Cleaner. Ještě ale před samotným použitím aplikace budete muset souhlasit podmínky, které se týkají shromažďování, zpracovávání a používání vašich osobních údajů v souladu se zásadami ochrany osobních údajů společnosti Xiaomi. 

logo-app Cleaner Lite - Free up storage space Xiaomi Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Neměl ten bezrámečkový telefon být Xiaomi mi mix?

Martin Jeřábek

VIP 16. 9. 2019, 11:22

Kvůli zákazu Používat Mix bude mít asi jiný název i když ho výrobce nazývá zatím jako Xiaomi Mi Mix 5G nikoliv 4.

Martin Jeřábek

VIP 16. 9. 2019, 11:23

A ano má to být Mix ne Max, max byla větší verze Mi.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat