HTC ztrácí CEO, na své pozici nebyl ani rok aktualizováno

HTC ztrácí CEO, na své pozici nebyl ani rok [aktualizováno]
2020-09-03T07:15:46+02:00
• 3. 9. 2020

Aktualizováno 3. 9.

Už za dva týdny by Yves Maitre oslavil svůj první rok ve společnosti HTC na pozici CEO, ale dnes došlo na oznámení (Engadget), že ze své funkce odchází. Důvod je v tomto případě zcela osobní, jelikož Yves Maitre z důvodů restrikcí v cestování nebyl v přímém kontaktu se svou rodinou jedenáct měsíců. Místo CEO opět bude zastávat Cher Wang.

Původní článek 17. 9.

HTC se už delší dobu potýká s problémy na trhu s mobilními telefony, ale na druhou stranu se společnosti daří ve virtuální realitě. Očekávali jsme, že by se společnost mohla pokusit vzkřísit již zašlou slávu mezi mobily, ale místo toho jsme se dočkali oznámení, že dochází ke střídání na pozici výkonného ředitele.

HTC se v srpnu dařilo, meziročně ale strádá

HTC pod novým vedením

Do této chvíle byla Cher Wang na pozici výkonné ředitelky. Po čtyřech letech působení musíme uznat, že se jí podařilo zapsat HTC mezi vrcholné společnosti v oblasti zmíněné virtuální reality. Bohužel s mobilními telefony to není tak slavně. Novým CEO bude Yvese Maitre, který například působil u operátora Orange.

„Když jsem před čtyřmi lety převzala roli výkonné ředitelky, rozhodla jsem se proměnit HTC ve společnost s kompletním ekosystémem rozkročeným od 5G až po rozšířenou a virtuální realitu. Teď ale nastal čas předat správu silnému lídrovi, který HTC posune ještě dál,“ řekla předsedkyně představenstva společnosti HTC Cher Wang. „Velice mě těší, že se otěží ujal právě Yves, který s námi spolupracuje už mnoho let a sdílí náš zápal pro inovace. Věřím, že je tím pravým, kdo bude HTC rozvíjet k naplnění jeho potenciálu.“

Cher Wang zůstává u firmy jako předsedkyně představenstva a bude se soustřeďovat na nové technologie. Co se týče plánu nového CEO, bude směřovat společnost spíše ke službám. Z oficiálního prohlášení tak trochu vyplývá, že by se HTC mělo zaměřit spíše na služby pro jiné společnosti. Samotné mobilní telefony se moc nezmiňují, takže budoucnost na poli smartphonů je nejistá.

„HTC je již dlouho průkopníkem v oblasti technologických inovací a je mi ctí, že jsem dostal za úkol společnost vést na její další cestě,“ řekl nový výkonný ředitel. „HTC je po celém světě uznávané pro nové technologie, které přineslo v oblasti mobilních telefonů i rozšířené a virtuální reality. Možnost podílet se na rozvoji těchto technologií společně se zaměstnanci, zákazníky i investory mě proto nesmírně těší. Budeme pokračovat v přechodu od výrobce nejlepších spotřebitelských produktů na světě ve firmu, která nabízí i kompletních služby pro jejich snadné nasazení a správu.“

Yvese Maitre

Yvese Maitre

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat