Google Mapy – oblíbené spoje a více možností hlášení

Google Mapy – oblíbené spoje a více možností hlášení
2019-09-08T21:46:16+02:00
• 9. 9. 2019

Google Mapy nejsou hlavně jen pro navigování při jízdě autem. Integrují do sebe i veřejnou dopravu, což jsme například viděli nedávno, kdy i v České republice přibyla užitečná novinka. Od té doby došlo na několik dalších novinek, ale nyní se začíná ukazovat další, která míří do sekce veřejné dopravy.

Google Mapy a oblíbené spoje

Některým uživatelům se začala objevovat nová sekce v bočním menu, kterou bychom zatím česky nazvali oblíbené spoje. V aplikaci jako takové si budete moci označit hvězdičkou jakýkoliv pravidelný spoj, čímž jej přidáte do této sekce.

oblíbené spoje oblíbené spoje

Díky této funkci již nebudete muset dohledávat konkrétní linku, zejména když se nacházíte v nějakém větším městě. Samozřejmě bude možné filtrovat výsledky tím, že budete chtít zobrazit jen ty oblíbené. V tuto chvíli novinku nemáme ani na jednom zařízení v redakci, ale je možné, že až dojde ke spuštění, nebude Česko v první vlně. Budeme si muset počkat na oficiální oznámení.

Další možnosti hlášení dopravních komplikací

Nedávno jsme vás informovali, že navigace v aplikaci Google Mapy dostala čtvrtou možnost hlášení dopravních komplikací. V XDA Developers se podívali na zdrojový kód aplikace a objevili, že v dohledné době se asi dočkáme značeného rozšíření.

Nebude se jednat o něco zcela nového, spíše bude aplikace nabízet detailnější popis toho, co se děje na aktuální trase. Například bude možné nahlásit uzavření pruhu na silnici, objekt na silnici, případně nepojízdné vozidlo.

Zatím se tyto možnosti neobjevily v aplikaci jako takové, takže nás asi bude čekat testování a po nějaké době se novinky dostanou do stabilní verze.

Zdroje: androidpolice.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat