Čínská aplikace ZAO uchvacuje, dostane vás do slavných filmů

Čínská aplikace ZAO uchvacuje, dostane vás do slavných filmů
2019-09-04T08:34:10+02:00
• 3. 9. 2019
1

Není to tak dávno, co jsme zde měli kauzu kolem aplikace FaceApp. Ta za pomocí pokročilejších algoritmů, strojového učení a dalších technik dokáže upravit fotografii s vaším obličejem. Uživatel se tak může mimo jiné podívat, jak bude vypadat starší nebo mladší. Nyní zde máme další virální senzaci v podobě aplikace ZAO.

ZAO aneb dostaňte se jako herec do populárních filmů

V první řadě je nutné upozornit, že aplikace ZAO je v tuto chvíli určena převážně pro čínský trh. Jejím hlavním smyslem je dostat obličej uživatele do slavných filmů. Využívá se k tomu techniky nazvané „deepfake“. V principu to znamená, že po pořízení selfie fotografie dojde k naskenování a následnému vložení na tvář nějaké herce ve filmu, který je vybrán uživatelem. Vzhledem k tomu, že je vše prováděno skrze mobilní zařízení a vše trvá několik sekund, jsou výsledky skutečně pozoruhodné.

Jak již ale bývá, vše něco stojí. Zahraniční média upozorňují uživatele na podmínky používání. Stejně jako u FaceApp, tak i zde jsou podmínky nastaveny poněkud jednostranně. Navíc se jedná o čistě čínskou aplikaci a veškerá data jsou ukládána v Číně. Tvůrci aplikace ihned upravili podmínky používání a přidali například možnost žádosti o odstranění svých výtvorů a fotografií ze serverů společnosti.

ZAO ZAO

I zde tedy platí, že použití aplikace je výhradně na uživateli, ale měl by si být vědom, že data jsou pak v držení jiného subjektu, který je může používat dle libosti. Na druhou stranu se jedná o krásnou ukázku pokroku technologií.

Pokud byste si chtěli aplikaci vyzkoušet, trochu vás zklameme. V AppStore pro iOS je dostupná, ale jen pro čínský trh. V případě Android je k dispozici v AppGallery od Huawei, případně alternativní obchodech od Vivo nebo Oppo.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Hasta la vista baby. Už se těším až to místo Arnolda řeknu já

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat