Apple vydal další betu iOS 13.1, tvOS 13 a iPadOS 13.1

Apple vydal další betu iOS 13.1, tvOS 13 a iPadOS 13.1
2019-09-19T15:00:15+02:00
• 19. 9. 2019

Společnost Apple právě dnes vydala zbrusu nové beta verze operačních systémů iOS 13.1, iPadOS 13.1 a tvOS 13. Právě tyto aktualizace jsou k dispozici všem registrovaným vývojářům, a to za účelem důkladného testování. Registrovaní vývojáři si mohou nové aktualizace stáhnout přímo z internetových stránek určených pro vývojáře. Případně lze instalační balíčky stáhnout jako OTA (over-the-air aktualizace).

iOS 13.1 opět v další nové beta verzi

Nové systémy oproti předchozím verzím přináší řadu důležitých oprav a vylepšení, ovšem jediným problémem je, že pro žádný z nových modelů iPhone 11, které vyjdou tento pátek, neexistují žádné speciální novinky. Pravděpodobně si vzpomenete, že Apple první beta verzi iOS 13.1 zveřejnil v průběhu minulého měsíce, což překvapilo téměř každého. Obvykle takové verze přicházejí po uvedení nových modelů na trh. 

Koneckonců, nové jablečné telefony se vždy dodávají s nejnovějším operačním systémem, v případě iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max se jedná o operační systém iOS 13. iOS 13.1 pak přinese hned několik funkcí, které byly v první beta verzi iOS 13 odstraněny.

Například funkce automatizace se nyní do systému vrátí. Většího přepracování se dočkala dokonce aplikace Apple Maps, která nabídne lepší UI zpracování. Kromě automatizace se ale vrátí také funkce Share ETA, která byla v iOS 13 beta 1 odstraněna. Další změnou bude nové rozhraní AirDrop určené pro iPhone 11 a iPhone 11 Pro. Aplikace Home se dočkala taktéž novinek, přesněji jsou k dispozici nové možnosti ikon.

Bohužel se ale zdá, že se příliš velké změny neodehrály. Společnost se nyní hlavně soustředí na opravy chyb, kterých je stále mnoho. Jediné viditelné změny se odehrály ve zmíněném návratu Shortcut Automation a funkce Share ETA. Rozhodně ještě stojí za zmínku také macOS 10.15, ve kterém dojde k odstranění aplikace iTunes – nahradí jí Hudba, Podcasty a TV.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat