Novinka Realme XT nabízí 64MPx foťák

Novinka Realme XT nabízí 64MPx foťák
2019-08-30T15:00:01+02:00
• 30. 8. 2019

Zdroj: Realme.com

Dlouho očekávaný model s označením XT od společnosti Realme se ukazuje v oficiální podobě a tím je zároveň potvrzena většina specifikací, které unikly během posledních úniků. Přestože tisková konference měla proběhnout až ve středu 4. září, tak čínský výrobce si chtěl nechat co největší odstup od novinek od konkurenčního Xiaomi a přinesl světově první telefon vybavený 64MPx fotoaparátem.

Redmi Note 8 Pro oficiálně, poprvé s 64 MPx

Vysoko nasazená laťka

Přední část je vybavena 6,4palcovým Super AMOLED displejem s FullHD+ rozlišením a 16megapixelovou kamerkou. O výkon se stará osmijádrový procesor Snapdragon 712 od Qualcommu, který doplní několik hardwarových kombinací – 4/6/8GB paměť RAM nebo 64/128GB interní úložiště podporující microSD karty.

Výdrž bude řídit 4 000mAh baterie s technologií rychlého nabíjení VOOC 3.0 (20 W). Mezi fotoaparáty vzadu hlavně vyniká 64MPx senzor GW1 od Samsungu. Za ním následuje 8MPx, 2MPx makro a 2MPx hloubkový snímač. Skener otisků prstů najdou uživatelé přímo pod čelním panelem.

Softwarovým prostředím doprovodí platforma ColorOS ve verzi 6.0.1 vycházející z Androidu 9.0 Pie. Základní výbavu uzavírá funkce dual-SIM, Bluetooth 5.0 či 3,5mm jack na sluchátka. Technologie NFC zřejmě nebude součástí seznamu. Nakonec oficiální dostupnost a prodejní ceny zjistíme až v druhé polovině září, kdy Realme hodlá spustit prodej.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat