Dotekomanie.cz

Definitivní tečka za službou Inbox by Gmail [aktualizováno]

inbox

Aktualizováno 30. 8.

Už je to několik měsíců, co jsme se museli rozloučit s aplikací Inbox by Gmail. Nakonec jsme se dozvěděli, že Google takto učinil kvůli slabým číslům. Aplikace ani web nefungují nějakou dobu, ale starší verze aplikace (1.72, 1.77, 1.78) pro Android se daly ještě používat, tedy až do tohoto týdne. Google ale odpojil i poslední zbytky uživatelů a služba Inbox by Gmail je definitivně mrtvá.

Používali jste ji? Jakou alternativu jste zvolili?

Aktualizováno 1. 4.

V polovině března jste mohli zaznamenat v aplikaci Inbox by Gmail, že aplikace jako taková končí na začátku dubna. Měli jste ale možnost si vybrat, jestli ještě budete používat aplikaci Inbox nebo použijete původní Gmail. Sice k ukončení mělo dojít až 2. dubna, ale už dnes služba nedovoluje využití aplikace. Webová verze ještě funguje, ale zřejmě během pár hodin dojde k ukončení.

Aktualizováno 19. 3.

Aplikace Inbox by Gmail dnešním dnem oznamuje uživatelům, že oficiálně za 14 dnů končí. Zároveň se zobrazuje výzva k přechodu na Gmail, který adoptoval většinu funkcí. Konkrétně se tedy jedná o datum 2. dubna, tedy ve stejný den, kdy ukončí provoz i sociální síť Google+.

Aktualizováno 17. 10.

Minulý měsíc jsme se dozvěděli, že Google ukončuje experimentální službu Inbox by Gmail. Ne dlouho na to se objevily informace, že pravým důvodem byla malá uživatelská základna. Nyní víme, že k ukončení dojde na v březnu příštího roku, ale již nyní se objevují přípravy. Konkrétně z aplikace mizí možnost vypnutí notifikací pro Gmail.

V samotném zdrojovém kódu byly objeveny přípravy oznámení o nedostupnosti některých služeb a také informativní text, který se zobrazí s před ukončením služby a aplikace. Je docela možné, že nedojde k ukončení služby ze dne na den, ale postupem času bude funkcionalita omezována. Dá se předpokládat, že se budou objevovat také výzvy k přechodu na Gmail a Google Tasks.

Původní článek 12. 9.

Dnes jsme se dočkali mnoha novinek od Applu a většina společností raději v tento den nic nepředstavuje, jelikož se nejen technologický svět soustřeďuje na nové iPhony. Možná i proto si Google vybral právě dnešní datum k nepatrnému oznámení, které nepotěší uživatele Inboxu od Gmailu.

„Inbox končí, přesuňte se na Gmail“

Prostřednictvím Twitter účtu bylo oznámeno, že služba Inbox by Gmail končí. Konkrétně bylo stanoveno, že se tak stane koncem března roku 2019.

V příspěvku také najdeme odkaz na stránky podpory, kde se dozvídáme pouze, co nabízí původní služba Gmail:

Přímo na stránce podpory je následně jen uvedeno, že podpora Inboxu skončí v roce 2019. Díky získaným informacím zahraničních médií se ale dozvídáme, že služba jako taková nezanikne. Bude nadále fungovat, ale již se nedočkáme jakýchkoliv novinek.

Samozřejmě je otázka, jak dlouho bude Inbox fungovat. Je možné, že Google upřesní informace později. V tuto chvíli je ale osud Inboxu sečten. Zatím musíme počkat, co se přesně stane s webovou verzí stejně jako s aplikacemi.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, 9to5google.com, droid-life.com

Exit mobile version