HTC i v dalším čtvrtletí krvácí, je to snad poslední hřebík do rakve?

HTC i v dalším čtvrtletí krvácí, je to snad poslední hřebík do rakve?
2019-08-15T17:00:38+02:00
• 15. 8. 2019

Zdroj: AndroidCommunity

Nalijme si sklenku čistého vína a přiznejme si, že společnost HTC tu s námi moc dlouho už nebude. Muselo by se zřejmě stát hodně náhod najednou, aby se HTC ještě zvedlo. Možná to zní pesimisticky, ovšem vycházím z dalšího krvácejícího čtvrtletí. 

HTC má před sebou nejistou budoucnost

HTC před sebou nemá vůbec jistou budoucnost. Posledních několik čtvrtletí čelí opravdu těžkým finančním problémům, neboť jeho mobilní divize stále prodělává. Bohužel ani v tomto čtvrtletí společnost zaznamenala červená čísla. Pojďme se společně podívat na to, jak se (ne)dařilo výrobci HTC v Q2.

Ještě než se vrhneme na čtvrtletní statistiky, musím podotknout, že společnost HTC zažila facku na britském trhu, na kterém bude muset přestat prodávat svá zařízení kvůli porušení patentů. Nicméně, čtvrtletní ztráta po zdanění dosáhla částky 73 mil. amerických dolarů. Samozřejmě se jedná o něco lepší částku než v případě Q1, ovšem jen o 3 mil. dolarů. V předchozím čtvrtletí tak ztráta činila 76 mil. dolarů. 

Provozní zisk společnosti se pochopitelně taktéž snížil z 85,7 na 79,4 mil. amerických dolarů. Celkově se pak provozní marže meziročně snížily o 88,5 %. Ovšem i toto čtvrtletí mělo alespoň jednu pozitivní zprávu. Příjem totiž činil 88,9 mil. dolarů, což je nejvíce za posledních 8 měsíců.

V budoucnu se HTC chystá zaměřit na mobilní zařízení s podporou 5G sítí. Kromě toho se bude i nadále věnovat vývoji VR, neboli virtuální realitě. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat