Xiaomi Mimoji aneb dokonalá kopie Memoji od Applu

Xiaomi Mimoji aneb dokonalá kopie Memoji od Applu
2019-07-04T16:44:26+02:00
• 4. 7. 2019

Čínská společnost Xiaomi se na trhu proslavila hlavně svým kopírováním designu Applu. Nutno podotknout, že se firmě tento tah skvěle povedl, neboť jen díky tomu má takové dominantní postavení. 

Mimoji dokonale kopíruje Apple Memoji

Na druhou stranu Xiaomi dost pomohl výrok CEO, který při jedné prezentaci sám prohlásil, že není žádným tajemstvím, že se inspirují u Applu. Čínská společnost se nyní ale znovu rozhodla inspirovat, a to až příliš okatě. 

Xiaomi se rozhodlo implementovat do svých telefonů nové Mimoji. Pokud je vám název povědomý, tak máte naprostou pravdu. Jedná se totiž o stejné „smajlíky“, které nabízí Apple pod názvem Memoji. 

V porovnání s Memoji jsou Mimoji velmi podobné, v některých případech totožné. Dle dostupných informací jsou největší odlišností pokrývky hlav (klobouky a účesy). Zato tvary hlav, nosy, ústa a další části jsou stejné. Zajímavé je, že v tomto případě Xiaomi prohlásilo, že se o žádnou inspiraci nejedná. Nové Mimoji by mělo být dostupné na telefonech vyšších středních tříd. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat