Spotify končí s možností nahrávání hudby pro nezávislé umělce

Spotify končí s možností nahrávání hudby pro nezávislé umělce
2019-07-02T10:00:24+02:00
• 2. 7. 2019

Před rokem se Spotify pustilo do služby, která měla přinést nezávislým umělcům možnost nahrát svou vlastní hudbu, vytvořit si vlastní meta data a například si naplánovat datum vydání. Od svého spuštění byla novinka v beta testování a dnes již víme, že se nikdy nedostane do ostrého nasazení. Spotify se totiž rozhodlo ukončit tuto službu.

Bez distributorů to nepůjde

Spotify za rok testování došlo k závěru, že služba jako taková je zbytečná, jelikož byly vylepšeny vztahy s distribučními partnery jako DistroKid, CD Baby, EmuBands a dalšími. Kromě toho samotné Spotify investovalo do služby DistroKid, která mimo jiné nabízí možnost nahrávat i na konkurenční platformy.

Spotify v oficiálním oznámení přímo odkazuje na stránku s partnery, s kterými budou muset doposud nezávislí umělci spolupracovat, pokud budou chtít svou hudbu nabízet ve službě Spotify. Samotná služba pro nahrávání bude ukončena 30. července, tudíž do té doby se budou muset nezávislí umělci rozhodnout.

Web TechCrunch se mimo jiné dozvěděl, že tuto beta službu stejně používalo jen několik set umělců a další několik stovek bylo pozváno k testování. Je tedy vidět, že Spotify ani nerozšiřovalo beta testování a více se soustředilo na spolupráci s partnery. Pokud nezávislí umělci budou chtít služby distribučních partnerů, budou se muset poohlédnout po jiné službě. Například se nabízí SoundCloud, ale ten není tak populární jako Spotify.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat