Dotekomanie.cz

Česká spořitelna spustila podporu Google Pay

česká spořitelna google pay

Právě na dnešní den bylo avizováno, že Česká spořitelna spustí podporu platební metody Google Pay. Skutečně se tak děje, byť se některým podařilo v předstihu aktivovat tuto možnost na svém zařízení. Celý proces ale byl pozastaven do oficiálního spuštění.

Google Pay v Česku, přidává se Creditas [aktualizováno]

Česká spořitelna a Google Pay

Cesta České spořitelny k možnosti placení skrze mobilní telefon byla trnitá. V první fázi se pokusili o vytvoření vlastního řešení, ale to muselo být staženo z Obchodu Play kvůli názvu aplikace. O měsíc později v roce 2018 jsme se dočkali samostatné aplikace Poketka, která nabídla možnost placení mobilním telefonem s využitím NFC technologie.

„Deset měsíců po spuštění mobilních plateb je využívá už každý pátý z 600 tisíc uživatelů mobilního bankovnictví Spořitelny. Očekáváme, že díky Google Pay se v následujících měsících počet našich klientů, kteří platí mobilem, zdvojnásobí,” říká Roman Blažej, expert platebních řešení v České spořitelně.

Česká spořitelna již tehdy avizovala, že nevylučuje nasazení Google Pay. Dnes jsme se konečně dočkali a klienti této banky mohou nově své platební karty přidat do služby Google Pay. Nejenže získávají jednoduchou cestu k placení v kamenných obchodem a nejrůznějších míst, ale navíc mohou s Google Pay platit na internetu, pokud to daný subjekt podporuje.

Celý proces aktivace je jednoduchý. Stačí si do mobilního telefonu s Androidem a technologií NFC stáhnout aplikaci Google Pay, pokud ji ještě nemáte, a přidat svou platební kartu. Následně dojde k ověření pomocí SMS zprávy. Po aktivaci již můžete platit v obchodech, přičemž do částky 500 Kč stačí jen rozsvítit displej. Pro vyšší částky musíte zařízení odemknout skrze bezpečnostní mechanismy – otisk prstu, obličej, znak, pin.

Co se stane s aplikací Poketka?

Vývoj vlastní aplikace není nejlevnější, a to samé platí také o aktualizacích. Udržovat dvě služby nabízející to samé není finančně efektivní, takže se nemůžeme divit, že Česká spořitelna plánuje změnu pro aplikaci Poketka.

Poketka nabízí slevy za nákupy u více než 100 obchodníků. Mezi nejoblíbenější patří slevy u obchodního řetězce Albert, u čerpacích stanic OMV nebo v síti knihkupectví Knihy Dobrovský. Slevový program budeme dále rozšiřovat a v září jej nabídneme uživatelům Google Pay,” říká Jiří Kejla, produktový expert aplikace Poketka.

K placení v obchodech bude sloužit jen do konce září. Následně se z ní stane spíše věrnostní aplikace a také na ní bude Česká spořitelna testovat novinky, které se dostanou do jiných produktů nebo do samostatných aplikací. Například ale zůstane funkce vytvoření jednorázové virtuální platební karty.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version