Oppo představilo systém kamery v displeji aktualizováno

Oppo představilo systém kamery v displeji [aktualizováno]
2019-06-26T09:30:29+02:00
• 26. 6. 2019
1

Aktualizováno 26. 6.

Na začátku měsíce společnost Oppo lákala na novou technologii, která dokáže skrýt přední kameru do displeje. Bylo řečeno, že k představení dojde na veletrhu MWC Shanghai 2019. Bohužel mnoho detailů není známo, ale společnost prozradila, že nová technologie využívá průhledný zobrazovací panel. Bohužel i tak dojde ke ztrátě světla a musí se použít nejrůznější algoritmy pro vyladění fotografií. I tak by se mělo jednat o dostatečnou náhradu, pokud tedy nepatříte mezi selfie maniaky.

Oppo nesdělilo, kdy se dočkáme prvního telefonu, který zamíří do přímého prodeje, ale očekáváme, že se tak stane na přelomu roku.

Původní článek 3. 6.

Výrobci mobilních telefonů se snaží umístit přední kameru do výřezů nebo vysouvacích mechanismů, případně nabízí speciální mechanismy, které otočí zadní kameru tak, aby mohla být použita jako selfie foťák. Cíl je jednoduchý, maximálně využít přední plochu pro zobrazovací panel. Další metou bude umístění přední kamery přímo pod displej. Nyní se Oppo chlubí prvním prototypem.

Přední kamera pod displejem?

Umístění kamery pod displejem není nějak nová technologie. V podstatě ji najdete u mnoha mobilních zařízení, která mají čtečku otisků pod displejem. Pakliže se jedná o optickou technologii, tak se zde využívá kamera pro zachycení obrazu. Bohužel její vlastnosti zatím nejsou tak dobré, aby bylo možné pořídit normální snímek ve větší vzdálenosti od displeje.

Už pár týdnů se spekuluje, že právě společnost Oppo si pohrává s technologií, která umí skrýt přední selfie kameru pod displej, přičemž výsledné snímky jsou uspokojivé natolik, aby bylo možné pořídit normální fotografii. Nyní zde máme první video prototypu, kde je vidět maximální využití přední strany pro zobrazovací panel, ale zároveň je zde ukryta selfie kamera.

Bohužel neznáme jakékoliv podrobnosti a navíc je video poměrně nekvalitní. I tak si nelze všimnout místa, kde by byla kamera umístěna. Přímo společnost Oppo zveřejnil video na svém Twitter účtu, takže představení novinky se dočkáme v dohledné době.

Samozřejmě nás bude zajímat samotná technologie, stejně jako vlastnosti takového foťáku. Zřejmě nebude pořizovat ty nejkvalitnější selfie snímky, ale pro běžné použití bude možná dostačovat. Rozhodně je dobré vidět, že již letos je k dispozici taková technologie.

Xiaomi se pochlubilo se selfie kamerou pod displejem

Zdroje: twitter.com, engadget.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michael ŠOUREK

3. 6. 2019, 8:23

Nápady Oppo se mi líbí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat