BrandZ oživil seznam nejhodnotnějších značek

BrandZ oživil seznam nejhodnotnějších značek
2019-06-20T13:00:22+02:00
• 20. 6. 2019

Žebříček nejcennějších značek v rámci celého světa přichází v aktualizované podobě a kromě výrazných změn na předních příčkách je k vidění několik skokanů, o kterých rozhodně budeme ještě slyšet v následujícím období. Navíc po dlouhých 12 letech se před tradiční značky do popředí dostává nový tahoun opět ze Spojených států, jemuž hlavně pomohlo několik úspěšných akvizic nebo nespočet spokojených zákazníků.

Pod vedením Jeffa Bezose

Impozantní 52% nárůst vyšvihl firmu Amazon do vedoucí pozice před druhý Apple (+ 3 %) či třetí Google (+ 2 %), který je momentálně oceněn 309 miliardami dolarů. Velkou ztrátu Tencentu (- 27 %) využila Alibaba (+ 16 %), a stala se tedy nejcennější značkou původem z Číny. Dále si určitě zaslouží zmínku sociální síť Instagram aktuálně na 44. místě, kam se dostala rovněž po neuvěřitelném 95% nárůstu, což zajistilo postup rovnou o 47 míst směrem nahoru.

Aktuální trendy se promítly i do čísel u Netflixu nebo Uberu. Zatímco video služba eviduje 65% růst (34. místo), tak přepravní společnost s 51% nárůstem dosáhla na 53. místo. Nakonec v první stovce se nově objevil například známý mobilní gigant Xiaomi, který ze 74. pozice hájí hodnotu 19,8 miliardy dolarů. Všechny ostatní firmy si můžete prohlédnout v přehledné informační grafice.

Zdroj: millwardbrown.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat