Apple vládne trhu s nositelnými zařízeními, Xiaomi se dotahuje

Apple vládne trhu s nositelnými zařízeními, Xiaomi se dotahuje
2019-06-07T15:44:09+02:00
• 8. 6. 2019

Americká společnost s logem nakousnutého jablka i nadále jednoznačně dominuje trhu s nositelnými zařízeními. Informovala o tom analytická společnost IDC, která udělala průzkum trhu v posledním čtvrtletí loňského roku. V té době měl Apple dodat více než 10,4 mil. kusů chytrých hodinek.

Apple je zaslouženým králem

Ihned za ním se umístil populární čínský výrobce Xiaomi, přičemž na dalších pozicích Huawei a Samsung. Jejich pozice se však v posledním čtvrtletí letošního roku lehce liší, tedy alespoň podle nejnovějších analýz IDC.

Apple je stále na vrcholu, tentokrát prodal kolem 12,8 mil. kusů Apple Watch, AirPods a sluchátek Beats. Jen za rok dosáhla společnost na nárůst v podobě 49,5 %. Pokud jde ale pouze o dodávky  chytrých hodinek, prodal Apple 4,6 mil. kusů.

Xiaomi, Huawei, Samsung a Fitbit završují první pětku. Tito výrobci se umístili hned za Applem. Huawei se podařilo zaregistrovat obrovská meziroční růst, to samé platí i o Samsungu. Sečteno, podtrženo – nositelným produktům se v posledních měsících velmi daří a je vidno, že výrobci na tomto trendu těží.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat