Apple se čím dál tím více zajímá o autonomní vozidla

Apple se čím dál tím více zajímá o autonomní vozidla
2019-06-27T13:30:30+02:00
• 27. 6. 2019

Pěknou řadu let se spekuluje o tom, že by se Apple mohl pustit do vývoje vlastního automobilu. Pokud vám to přijde šílené, měli byste si nyní sednout. Na internetu se totiž objevilo hned několik informací, že Apple skutečně na takovém automobilu pracuje.

Apple odkoupil společnost Drive.ai

Nejprve se mělo za to, že Apple chce odkoupit Teslu. Tato informace se ale nezakládala na úplné pravdě. Místo toho americká společnost odkupuje jeden startup za druhým, přičemž se snaží vytvořit několik týmů, které budou pracovat na AI technologii pro autonomní vozidla. Je tedy jasné, že se Apple, alespoň prozatím, chce věnovat pouze softwarovému vývoji. To ale neznamená, že by někdy v budoucnu nemohl svůj automobil představit. 

Nicméně, Apple i nadále pokračuje v nákupech. Nyní se mu podařilo získat zajímavou společnost Drive.ai. Pochopitelně nikde nebyla zveřejněna částka této akvizice. Ovšem musím podotknout, že právě tato společnost pracovala na vývoji AI technologie pro autonomní vozidla. To znamená, že s tímto oborem už nějakou praxi má. Bohužel firmě se údajně finančně nedařilo, čehož nyní využil Apple. 

Zhruba 90 zaměstnanců Drive.ai by mělo být propuštěno, zatímco desítka inženýrů a návrhářů se připojí přímo ke společnosti s logem nakousnutého jablka. A právě tato pracovní síla by měla podpořit Project Titan od Applu. Ať už se jedná o jakýkoliv projekt, jedno je jisté – Apple skutečně pracuje na vývoji něčeho, co se týká automobilů. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat