Vivo testuje zcela nový druh výřezu, v displeji jej nenajdete

Vivo testuje zcela nový druh výřezu, v displeji jej nenajdete
2019-05-23T09:59:14+02:00
• 23. 5. 2019
5

Výrobci mobilních telefonů se v posledních letech výrazně snaží o to najít vhodné řešení pro zmenšení rámečků kolem displejů. Pravděpodobně nejlepší řešení nedávno přinesla společnost Vivo, která dokázala úplně odstranit rámečky, a přesto zachovat vysoký poměr stran. Kromě toho dokázala i přes absenci rámečků implementovat přední fotoaparát, jenž debutoval u modelu Vivo NEX. 

Vivo si pohrává se zajímavou myšlenkou

Společnost ale také testuje jiné řešení, což potvrzuje nově zveřejněný patent. Čínský technologický gigant si právě nyní patentoval dva zbrusu nové koncepty telefonů. Pojďme se společně podívat na to, v čem by mohly být tyto modely zajímavé. 

Patent byl původně podán v polovině loňského roku u WIPO (Světová organizace duševního vlastnictví), přičemž zveřejněn byl až teprve nedávno – přesněji 14. ledna 2019. Dokumentace nám ukazuje zcela nové řešení, kterým lze odstranit rámečky a přitom zachovat přední fotoaparát. 

Oba telefony mají dle patentu, respektive přiložených snímků výřezy, ovšem nijak nezasahují do zobrazovacího panelu. Jak si můžete všimnout, tyto výřezy vyčnívají z horní části telefonu. A právě v těchto částí jsou implementovány přední fotoaparáty a další snímače. 

Soudě podle celkového designu se zdá, že obě zařízení budou patřit mezi ta cenově dostupná. Zařadit by se totiž mohla buď do základní či střední třídy. Ovšem kromě výřezu mají oba modely k dispozici 3,5 mm jack konektor pro připojení drátových sluchátek. Na zadní straně telefonů se pak nachází fotoaparáty s přisvětlovací LED diodou. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Telefony nemají výřezy, ale výčnělky.

Katastrofa tie uši…

SticklerStickleru

23. 5. 2019, 10:39

No to je kekel :/

hello kitty edišn

Tomáš Němeček

23. 5. 2019, 10:15

Hmm mobil s ušima. To chceš .. :-D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat