Valve uvedlo aplikaci Steam Link pro platformu iOS

Valve uvedlo aplikaci Steam Link pro platformu iOS
2019-05-22T09:39:28+02:00
• 22. 5. 2019

Steam Link je aplikace od společnosti Valve, která je navržena tak, aby uživatelům umožnila hrát Steam hry na iPhonu, iPadu, nebo dokonce Apple TV. Aplikace je mimo jiné nyní konečně k dispozici ke stažení, a to zcela zdarma. 

Společnost Valve vůbec poprvé tuto aplikaci oznámila v květnu loňského roku, přičemž uvést na trh ji chtěla znatelně dříve. V tomto případě ji ale nevyhověl Apple, který aplikaci odmítl zveřejnit na základě „obchodních konfliktů“.

Steam Link je konečně dostupné na iOS

Ačkoliv Valve argumentovalo, že Steam Link byl podobný jiným desktopovým aplikacím, které poskytují přístup k PC nebo Macu, Apple i přesto aplikaci zamítl. To se však dnešním dnem mění. Zajímavý je také přístup Applu ke společnosti Valve.

Marketingový ředitel Phil Schiller na konferenci v roce 2018 prohlásil, že jablečná společnost bude i nadále spolupracovat s Valve, aby dokázal přenést zážitek Steamu na iOS a Apple TV. Obě společnosti byly konečně schopné celou věc zprocesovat. 

Valve uvedlo, že odstranil možnost nákupů aplikací v rámci Steam Link, což byla mimo jiné reakce na původní zamítnutí ze strany Applu. V praxi to tedy znamená, že nebude možné nakupovat další aplikace skrze iOS. Uživatel tak uvidí pouze zakoupené aplikace z PC či Macu.

Veškeré hry jsou samozřejmě přizpůsobené platformě iOS. Budete tak moci používat dotykovou obrazovku a k dispozici by měla být také virtuální dotyková tlačítka pro ještě lepší zážitek z hraní. Abyste si mohli novinku vyzkoušet, budete muset splnit níže uvedené podmínky.

Požadavky: 

  • iPhone nebo iPad používající iOS 10 nebo novější
  • Počítač se systémem Steam – Windows, Mac nebo Linux

Pro nejlepší výkon:

  • Připojte svůj počítač k 5 GHz Wi-Fi routeru
  • Připojte iOS zařízení k pásmu 5 GHz
  • Udržujte iOS zařízení v rozumném dosahu routeru
logo-app Steam Link Valve Zdarma iOS

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat