iOS 13 údajně nebude podporovat téměř všechny starší modely

iOS 13 údajně nebude podporovat téměř všechny starší modely
2019-05-13T16:59:15+02:00
• 13. 5. 2019

Vývojářská konference Google I / O je za námi a my se opět musíme začít dívat před sebe. Čeká nás totiž další vývojářská konference, tentokrát ta největší na světě – WWDC 2019. Při této příležitosti společnost Apple představí své zbrusu nové operační systémy. 

Konference se bude konat zhruba za měsíc a již nyní na sebe nechává iOS 13 strhávat pozornost. Nedávno jsme vás totiž informovali o údajně uniklých novinkách, kterých se v rámci této aktualizace dočkáme. K dispozici bude samozřejmě hned celá řada užitečných funkcí, včetně Dark Modu. V tomto konkrétním případě ale půjde ještě o jednu další zajímavost. 

iOS 13 bude zřejmě pouze pro velké displeje

Loňské iOS 12, které je stále aktuálním operačním systémem pro iPhone, iPad a iPod, nadchl nejednoho uživatele. Nešlo ani tak o zlepšenou stabilitu či výkonnost. Hlavním trhákem byla totiž kompatibilita. Současný systém si totiž mohli nainstalovat i uživatelé iPhone 5s, který je na trhu již téměř šestým rokem. 

Nyní se ale na internetu objevila informace, že budoucí systém, tedy verzi iOS 13, nenainstalujete na starší modely. Konkrétně by se mělo jednat o modely iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPad Air 1 a iPad mini 2. 

Se zajímavou otázkou přišel zahraniční server PhoneArena, které by tento krok přišel opravdu zvláštní. Apple by totiž přestal podporovat model SE, přičemž uživatelé iPhonu 6s by si iOS 13 nainstalovali. Zvláštnost spočívá v tom, že oba kousky disponují stejným hardwarem. 

Odpovědí na tuto otázku může být fakt, že Apple chystá nový operační systém pouze pro modely s úhlopříčkou displeje 4,7 palců a větší. Jedná se o informaci, kterou původně zveřejnil francouzský věrohodný zdroj. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat