Google vylepšuje hledání a Google Lens

Google vylepšuje hledání a Google Lens
2019-05-07T19:53:16+02:00
• 7. 5. 2019

Na dnešní úvodní keynote Google představuje nejrůznější novinky, které se hlavně týkají zpracování dat. To se dotýká samozřejmě i hledání a také služeb jako je Google Lens. Google se snaží co nejvíce zjednodušit život uživatelů a nabídnout co nejrelevantnější informace.

Google hledání a Google Lens

Už jsou zřejmě pryč ty časy, kdy po zadání nějakého výrazu se zobrazila celá série odkazů a bylo jen na nás, abychom si dohledali a ověřili, jestli dané webové stránky zobrazují právě to, co jsme měli na mysli nebo co jsme chtěli dohledat. Jednou ze zajímavých novinek je právě rozšířená realita právě ve vyhledávání Googlu. Můžete si tak například zobrazit zvířata nebo nejrůznější předměty skrze mobilní telefon a dozvědět se lépe, jak co vypadá v reálném světě.

Zajímavější novinky se ale blíží do aplikace Google Lens. Do této chvíle napomáhala jen s identifikováním okolí, předmětů a textů, ale nově napomůže například v restauraci. Například bude stačit namířit na menu a Google Lens vyberou na základě dat z Google Map nejoblíbenější jídla.

Následně můžete kliknout na nějaké jídlo a Google Lens nabídnou fotografie, opět z Google Map. Je zde vidět hlavní propojení dvou velmi klíčových služeb. Aby toho nebylo málo, Google Lens si poradí například i s účtenkou. V tomto případě ale nepůjde o placení. Nabízí se jednodušší funkce, která umí vypočítat, kolik má zaplatit každý a následně také dopočítá, jaké má být spropitné.

Další novinka se týká magazínů. Google demonstroval například možnost si nechat zobrazit přímo video, jak se vaří dané jídlo, přičemž bude stačit jen namířit mobilním telefonem s Google Lens na magazín. Zde se máme dočkat větší spolupráce Googlu s redakcemi.

Nedílnou součástí Google Lens je také možnost překladu. V tomto případě nejde jen o překlad, ale aplikace umí také vyfocený text přečíst. Bohužel podpora je omezená na několik vybraných jazyků, ale máme se dočkat rozšíření. Poslední významnější novinkou je dostupnost Google Lens v Google Go.

Zdroj: Tisková konference

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat