Google Assistant bude 10x rychlejší a nabídne nový mód

Google Assistant bude 10x rychlejší a nabídne nový mód
2019-05-08T12:35:21+02:00
• 8. 5. 2019
4

Google neustále pracuje na svém chytrém asistentovi, který se jednoduše jmenuje Google Assistant. V současnosti patří mezi špičky, aspoň podle některých testů. Na vývojářské konferenci Google I/O jsme se navíc dočkali novinku u funkce Google Duplex, která nyní zvládne i vyplňovat webové formuláře. Ale to není vše, co si pro nás Google přichystal.

Google Assistant s „turbem“

Do této chvíle byl Google Assistant dost závislý na internetovém připojení, což se projevovalo zejména na jeho rychlosti. Právě v této oblasti došlo k pokroku. Google uvádí, že modely pro rozeznávání a pochopení řeči měly velikost 100 GB a podařilo se tento objem zredukovat na cca 500 MB. Díky tomu lze dost velkou část přenést přímo na zařízení, což značně zrychlí tohoto asistenta.

Dle oficiálního prohlášení společnosti je nyní Google Assistant 10x rychlejší a plynulejší. Ukázku můžete vidět výše, kdy v podstatě není potřeba sahat na mobilní telefon. Zejména si všimněte, jak během konverzace lze skočit do galerie, vybrat fotografii a následně ji poslat v rámci komunikace. Změny nejsou zaměřeny jen na rychlost a použitelnost, ale byly vylepšeny i modely pro pochopení řeči, kdy má systém lépe rozlišit místa spojená například s rodinou.

Další novinka se týká řízení auta. Mít v dnešní době auto se systémem Android Auto není nejlevnější, jelikož si musíte buď koupit nový systém nebo rovnou nové auto. Zřejmě z tohoto důvodu Google zakomponoval do asistenta speciální mód, který má zjednodušit ovládání.

Na úvodní obrazovce se nabízí karty, které nabízí například navigování, telefonování atd. Dále jsou k dispozici doporučené karty, jako třeba pokračování v přehrávání dříve poslouchané hudby a podobně. Někteří hodnotí novinku jako lepší variantu Android Auto.

Stále čekáme na českého asistenta a i přes nástin jeho existence pro náš jazyk jsme se jej nedočkali. Zkusili jsme zapátrat u Googlu, jestli náhodou nezavítá do Česka letos, ale nic podstatného jsme se nedozvěděli. Na druhou stranu Google skutečně něco chystá pro naši zem, ale zatím o tom hovořit nemůžeme.

Zdroje: androidpolice.com, blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Milan Fornůsek

8. 5. 2019, 16:52

Google se rozhodl ČR ignorovat.

Přemysl Vaculík

VIP 8. 5. 2019, 18:30

Nemyslím si vzhledem k tomu, kolik služeb tu je dostupných.

A kolik za pár let zrušených :-D

Vojtěch Dražek

8. 5. 2019, 16:26

Že by Google konečně zavítal se svým Google storem i k nám :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat