ZTE pracuje na svém skládacím telefonu, připomíná Motorolu RAZR

ZTE pracuje na svém skládacím telefonu, připomíná Motorolu RAZR
2019-03-11T16:44:03+02:00
• 11. 3. 2019

Přední technologičtí výrobci, jako je Samsung či Huawei, nám jasně ukazují, jakého směru se v budoucnu dočká trh s mobilními telefony. Trendem nebudou výřezy v displeji či minimalistické rámečky, ale skládací konstrukce. 

Samsung a Huawei již své první skládací telefony představily, Galaxy Fold a Mate X. Zatímco první zmíněný model začíná na 58 200 Kč vč. DPH, druhý jmenovaný atakuje hranici 60 000 Kč (přesněji 59 000 Kč bez DPH). 

ZTE se bude chtít stát součástí trendu

Bylo však jen otázkou času, kdy se do této kategorie přidají další výrobci. Jedním z těchto výrobců je ZTE, které se snaží být součástí budoucího trendu. Společnost si tak nechala registrovat patent na svůj koncept skládacího telefonu, který se bude vysouvat podobně vertikálně jako chystaná Motorola RAZR 2019. 

Ještě zajímavější je však informace, že zařízení by se mělo sklápět dovnitř, čehož si můžete všimnout na přiloženém snímku výše. Dle patentu budou na straně telefonu k dispozici dvě fyzická tlačítka, s největší pravděpodobností pro ovládání hlasitosti a zapnutí či vypnutí displeje. Naopak na zadní straně si můžeme všimnout fotoaparátu, přičemž v dolní často se nachází dva symetrické výřezy či port USB-C. 

Je však nutno podotknout, že ZTE není žádným nováčkem v tomto segmentu. Již v září roku 2017 představil Axon M. Uvidíme tedy, zda se prvního skládacího telefonu s logem ZTE dočkáme. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat