Realme oficiálně ve 3. generaci

Realme oficiálně ve 3. generaci
2019-03-08T17:39:30+02:00
• 8. 3. 2019

Značka Realme v rukou čínské společnosti Oppo na mobilní trh přináší v pořadí již 3. generaci telefonu, který byl oficiálně představen právě dnes během speciální tiskové konference v Indii. Nástupce loňského modelu po vnější stránce prošel příjemným oživením, samozřejmě nezapomněli přidat výkon ve vnitřní části a i software bude držet krok s konkurencí. Výrobce navíc počítá s velkou expanzí do celého světa.

Nenáročné potěší

Displej o úhlopříčce 6,22 palce má rozlišení 1 520 x 720 pixelů (HD+) a v tzv. „waterdrop“ výřezu byl nasazen 13MPx snímač. Celou čelní část chrání odolné sklo Gorilla Glass 3. Hlavní výkon dodává osmijádrový procesor Helio P70 od MediaTeku, k němuž je připojena 3/4GB paměť RAM nebo 32/64GB úložiště. Nechybí ani slot pro paměťovou microSD karty až do výše 256 GB. Slušnou výdrž zajistí 4 230mAh baterie, která nepodporuje žádné další technologie.

Zadní část disponuje dvěma senzory fotoaparátu (13 + 2 MPx), přisvětlovací LED diodou a snímačem otisků prstů. Uživatelské rozhraní ColorOS ve verzi 6.0 (Android 9.0 Pie) přináší nové funkce v podobě Nightscape a Chroma Boost. Zatímco Nightscape vylepšuje snímky ve tmě, tak Chroma Boost zlepšuje rozsah barev a poradí si se šumem. Konstrukce potěší zvýšenou odolností vůči stříkající vodě, kterou ovšem nepodložili žádnou certifikací.

Co se týče globální verze, tak ta bohužel získá starší procesor Helio P60, ale ostatní specifikace již mají být bez změn. Do budoucna (v prosinci) ještě chystají model Realme 3 Pro jako konkurenci pro Redmi Note 7 Pro od Xiaomi. Oficiální prodej Realme 3 startuje už příští týden v úterý (12. března) od 12 hodin přes stránky výrobce. K dispozici budou tři barevné verze – Dynamic Black, Radiant Blue, Black.

3GB RAM + 32GB úložiště – cca 2 870 Kč
4GB RAM + 64GB úložiště – cca 3 508 Kč

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat