Aplikace Google Disk získává tmavý vzhled, zatím omezeně aktualizováno

Aplikace Google Disk získává tmavý vzhled, zatím omezeně [aktualizováno]
2019-05-22T14:50:01+02:00
• 22. 5. 2019

Aktualizováno 22. 5.

Před třemi měsíci se podařilo zjistit, že aplikace Google Disk se chystá nasadit tmavý režim. Dnes jsme se do jisté míry dočkali. Google uvedl u nové verze, že je podporován tmavý režim. Je zde ale jeden háček. Změna designu se má týkat v tuto chvíli jen zařízení s Androidem 10/Q. Dá se ale očekávat, že v dohledné době dojde k rozšíření na starší verze systému, tedy i na aktuální stabilní Android 9. Pokud máte nejnovější verzi (APK ke stažení), tak je možné, že volba vzhledu nebo aktivování tmavého režimu se zobrazí až po restartování aplikace.

logo-app Disk Google Google Inc. Zdarma ANDROID

Původní článek 20. 3.

Google začal zavádět u svých aplikací tmavý režim, byť ještě ne všechny jsou zcela připraveny, případně u některých jsme ještě nezaznamenali přípravy. Jednou z novinek je ale tmavý režim u aplikace Google Disk, která se poprvé ukazuje v tmavším provedení. Rozhodně se bude jednat o vítanou změnu po nasazení zcela bílého vzhledu.

Google Disk v tmavém

K dispozici máme první snímky obrazovek, jak bude vypadat aplikace Google Disk v tmavém režimu. Zatím se spíše jedná jen o ukázku, jelikož současná verze 2.19.112 nenabízí možnost manuálního přepnutí. Ostatně některé prvky ještě nejsou zcela dopracované a je potřeba doladit chování aplikace.

V tuto chvíli je možné tmavý režim u aplikace Google Disk vynutit jen na Androidu Q. Bohužel sama nová beta verze systému taktéž nenabízí možnost manuálního přepnutí. Tmavý režim je k dispozici jen na smartphonech Pixel, u kterých byl nastaven tmavý režim ještě ve verzi Android 9 Pie a následně došlo k aktualizaci na Android Q Beta 1.

Jak je vidět, Google usilovně pracuje na zavedení této grafické změny, aby vše stihl do oficiálního představení stabilní verze Androidu Q. Zřejmě se v dohledné době dočkáme možnosti manuálního aktivování „dark mode“ na Androidu Q a zřejmě bude k dispozici i změna designu aplikace Google Disk i na starších verzích Androidu. Kdy se tak stane, zatím nevíme.

Zdroje: xda-developers.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat