Viber prochází faceliftem, je přehlednější a nabízí šifrovanou konverzaci

Viber prochází faceliftem, je přehlednější a nabízí šifrovanou konverzaci
2019-02-07T15:56:21+02:00
• 7. 2. 2019
5

Viber v tomto týdnu přichází s novou verzí s číslem 10, která mění celkový vzhled aplikace, zjednodušuje nabídku, zpřehledňuje vizuální prostředí, přináší zabezpečení údajů, nabízí soukromé konverzace a přidává skupinové audio i videohovory. Viber 10 je tak mnohem uživatelsky příjemnější a celkově přehlednější.

Nové funkce a lepší bezpečnost údajů

Viber přináší zjednodušení zobrazení konverzací, ve kterých jste. Nyní již tedy nemáte na spodní liště pět položek, ale jen tři. První jsou konverzace, ty s jednotlivými osobami a i ty skupinová. Druhá položka je tvořena hovory, zde je navíc přidána funkce skupinových hovorů. Nejdříve bude dostupná pro audio hovory a následně i pro video hovory. Novinka možní až pěti osobám spolu najednou hovořit. Možné je jak přidat nové osoby k existujícímu skupinovému hovoru nebo začít nový hovor přímo ze skupinového chatu.

“Uvedení Viber 10, které přináší vylepšený a jednodušší komunikaci pro uživatele, předcházel rozsáhlý průzkum a také testování,” řekl Djamel Agaoua, generální ředitel Viber. “Viber naplňuje svou hlavní misi a přináší tak rychlejší, jednodušší a bezpečnější komunikaci. Nový Viber 10 umožňuje lidem komunikovat spontánně, intuitivně a snadno. Zároveň ale zajišťuje bezpečnost, soukromí a ochranu osobních dat.”

Mezi další funkce patří v rámci Viber Communities možnost poskytující „dvěma lidem vyměňovat si zprávy, aniž by viděli svá telefonní čísla. Interakce je možná kliknutím na profil uživatele nebo ze seznamu členů v informacích o komunitě. V případě, že se uživatelé rozhodnou, mohou si vyměnit svá telefonní čísla a pokračovat v komunikaci mimo komunitu.“ Každopádně možnost posílat si rovnou zprávy s uživatelem, aniž byste na něj měli číslo není stále možné. Uživatelé si též mohou s kýmkoli posílat zprávy v soukromé relaci, tak jsou sdíleny jen mezi nimi samotnými a nevidí je ani Viber.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Než nějaký funkce u Viberu doufám, že i u nás bude stále získávat na popularitě „Telegram“ který osobně nejraději používám. Bojím se totiž toho, že nejrozšířenější WhatsApp bude za chvíli stát stejně za prd, jako Messenger.

přesně tak!

Michale, ano! Souhlasím!
Špatně jsi pochopil.
Jenže zaprodaný Whatsapp mají mé kontakty stejně jako Messenger, a Viber nikdo.
To je ono ZLO, na které reaguji.
Za mě Viber rulezzzzz, ale co je to platný, když 90% lidí messengeruje a zbytek whatsappuje? 😱

Srovnáváš Whatsapp s Viberem? A píšeš že pak ti bude Viber dobrý? Ale bohužel srovnáváš něco, co asi srovnat nejde, i když je to podobné. Viber je úplně někde jinde a o kus (ve předu)

„Čety“ nemají chybu 😂

Co koupil WhatsApp „Cukrberk“, je jen otázkou času, kdy ho zahltí reklamou.
Pak nám budou všechny ty Vibery a Telegramy dobrý…

Zamačkávám slzu v oku při vzpomínce na IRC, ICQ apod. 😉

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat