HomePod 2 by mohl nabídnout Face ID a speciální LED diody

HomePod 2 by mohl nabídnout Face ID a speciální LED diody
2019-02-09T08:02:40+02:00
• 9. 2. 2019

O novém chytrém reproduktoru od společnosti Apple, tedy HomePod 2, toho moc zatím nevíme. Nedávno se však na internetu objevil poměrně zajímavý patent, který naznačuje, že právě druhá generace tohoto reproduktoru by se mohla dočkat podpory Face ID. 

HomePod 2 nabídne skvělé vychytávky

Dle podaného patentu by mohl být HomePod 2 schopen identifikovat uživatele na základě obličeje, přičemž by měl dokázat také měřit vzdálenost uživatele – tj. ve vztahu k reproduktoru. Apple samozřejmě příchod druhé generace svého reproduktoru nikde nezmínil. 

Bloomberg však avizoval, že by k uvolnění mělo dojít již v průběhu začátku letošního roku. Face ID by v tomto případě přineslo další úroveň zabezpečení, čímž by reproduktor mohla využívat pouhá hrstka lidí. 

Pokud by navíc byl reproduktor daleko od majitele, mohl by jej ovládat například pomocí tleskutní. Dle patentu by kromě Face ID měl HomePod 2 nabídnout také speciální LED diody, které budou implementovány do speciální tkaniny. Díky těmto diodám bude reproduktor uživatele upozorňovat na následující akci.

Kromě toho by tyto LED diody mohly být použity pro alfanumerické znaky, což by znamenalo, že bychom se mohli dočkat podpory v podobě zobrazení hodin přes tkaninu (= materiál, kterým je HomePod obalen). 

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat