Samsung s Exynosem vstupuje do automobilového průmyslu

Samsung s Exynosem vstupuje do automobilového průmyslu
2019-01-04T10:29:20+02:00
• 4. 1. 2019

Strategické partnerství mezi společnosti Samsung a automobilkou Audi, které mimochodem vzniklo už v roce 2017, se přesouvá do další důležité fáze. Jihokorejský výrobce oficiálně oznamuje první procesor do vozidel s názvem Exynos Auto V9 a bude dodáván německé automobilce v rámci programu Progressive SemiConductor. Firma v budoucnu začne čipovou sadu instalovat přímo do informačních systémů.

Pro maximální zážitek

Čipset je vybaven celkem osmi jádry ARM Cortex-A76 běžící pod maximální frekvencí 2,1 GHz a grafickým modulem ARM Mali G76, který umí spolupracovat až se 6ti displeji najednou. Operační paměť RAM bude podporovat typ LPDDR4 nebo LPDDR5 DRAM. Samsung při výrobě využil pokročilou 8nm výrobní technologii.

Přísné bezpečností požadavky jsou podloženy standardem ASIL (Automotive Safety Integrity Level) ve stupni B. Následně kvalitní zvukový výstup zajistí audio jednotka HiFi 4. Procesor Exynos Auto V9 poprvé nasadí do ostrého provozu v roce 2021, kdy Audi v nových autech hodlá spustit informační systém pokročilé generace.

Do té doby se Samsung může pokusit získat další automobilky na svoji stranu a zajistit distribuci k jiným výrobcům automobilů, protože nejsou nijak vázání exkluzivitou. Chytré funkce si postupně hledají cestu i do tohoto odvětví, takže každý výpočetní výkon navíc určitě přijde vhod.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat