LG G8 ThinQ – displej bude reprodukovat zvuk aktualizováno

LG G8 ThinQ – displej bude reprodukovat zvuk [aktualizováno]
2019-02-14T06:30:52+02:00
• 14. 2. 2019
5

Aktualizováno 14. 2.

Před uvedením jakéhokoliv smartphonu se objevují spekulace a nejrůznější úniky. Mnohdy se zdá, že za nimi stojí přímo výrobci. Dnes zde máme další specifikace nadcházejícího smartphonu LG G8 ThinQ, ale tentokrát je zdrojem sama společnost LG. Ta vydala tiskovou zprávu o jedné z použitých technologiích.

LG G8 ThinQ bude disponovat technologií Crystal Sound OLED (CSO), tedy displej sám o sobě bude použit jako reproduktor. Ve své podstatě se nejedná o absolutní novinku, jelikož na trhu najdeme už několik mobilů s podobnou vlastností, ale LG si pohrálo nejen s použitím.

V základu bude CSO použito pro telefonní hovory. I proto je hlavní část mechanismu v horní čísti displeje. Pro použití jako běžného hlasitého reproduktoru by sama tato funkce nestačila, proto LG zakomponovalo druhý reproduktor do spodní části zařízení. Ten bude sloužit zejména pro basy, přičemž horní část displeje bude poskytovat výšky. LG uvádí, že celý systém je výborně vyladěn a bude poskytovat kvalitní stereo poslech.

LG skutečně patří mezi lídry v oblasti zvuku u smartphonů. Ostatně i tentokrát se dočkáme použití technologií jako DTS:X 3D Surround Sound, Hi-Fi Quad DAC a Master Quality Authenticated (MQA). Je tedy otázkou, jak se firmě podařilo vyladit CSO a dolní reproduktor. Na to si budeme muset počkat do plnohodnotné recenze.

Aktualizováno 28. 1.

Máme zde další únik kolem nadcházejícího top modelu od společnosti LG. Zatím spekulace zmiňují, že se jedná o LG G8, ale úplnou jistotu bude mít, až dojde k představení. Nyní se nám nabízí uniklý tiskový render odhalující další vlastnosti.

Možná si hned na první pohled nevšimnete, ale na zádech není jakýkoliv ostrůvek pro foťáky. Ty jsou přesně zarovnány se zadní stranou, takže mobil bude ležet na stole a ani se nepohne. Další zajímavost je ve výřezu, kde je vidět větší množství senzorů. Spekuluje se, že by mohla být použita sofistikovanější technologie na rozpoznávání tváře.

Původní článek 18. 1.

V poslední době se objevují neoficiální rendery založené na CAD schématech, tedy tvůrci takových obrázků mají k dispozici technické nákresy samotných mobilních telefonů. Ty ale neobsahují finální podobu, takže se mnohdy můžeme dozvědět pouze přibližný designový směr, přičemž barva je neznámá, stejně jako použité materiály. Nyní zde máme neoficiální rendery nadcházejícího mobilu od společnosti LG. Možná se jedná o nějakou variantu LG G8.

LG G8 bez velkých inovací?

Údajně se máme dívat na LG G8, aspoň podle zdroje, který uveřejnil tyto neoficiální rendery. Tentokrát jsme se ale dočkali reakce od ředitele PR společnosti LG, který popsal tyto rendery jako spekulativní. Jinými slovy popřel existenci takového designu či zařízení. Samozřejmě se mohlo jednat o zastírací manévr, nebo pokus o zvýšení pozornosti.

Na druhou stranu se proslýchá, že by LG mohlo zkusit nabídnout top model se dvěma displeji. Bohužel zde nemáme k dispozici jakýkoliv obrázek nebo náznak existence. V tuto chvíli tedy můžeme brát neoficiální rendery jako jediné vodítko k tomu, co společnost představí. Je možné, že se bude jednat o základní model a ještě dojde na představení nějakého unikátu, ale to není jisté.

Z renderů jde vidět, že by LG mělo zachovat stávající designové postupy, stejně jako výřez v displeji. Zadní strana bude pravděpodobně ze skla a nabídne dvojici foťáků, přisvětlovací diody a čtečku otisků prstů. Na spodní straně zařízení USB C a konektor pro sluchátka.

Co se týče specifikací, asi LG nepřekvapí a nabídne to nejlepší na současném trhu. Tedy můžeme očekávat Snapdragon 855, zvýšená odolnost, bezdrátové nabíjení a vysoké rozlišení displeje. Vzhledem k tomu, že LG už nevydává mobilní telefony v očekávané termíny, není jasné, jestli se na MWC v Barceloně dočkáme tohoto či jiného top modelu.

Zdroje: droid-life.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 28. 1. 2019, 21:06

Přemysl Vaculík

VIP 28. 1. 2019, 21:53

Spíš „také“ dojde k představení. 5G mobily budou velmi drahé, 1000 dolarů cca. LG si nemůže dovolit jen takový model.

Martin Jeřábek

VIP 28. 1. 2019, 23:30

Ano, proto G8 bude s S845 s nižší cenou a V50 s vyšší cenou a S855.

Martin Jeřábek

VIP 18. 1. 2019, 15:09

To není G8 ale LG Alpha.

Přemysl Vaculík

VIP 18. 1. 2019, 15:35

Alpha je kódové označení.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat