Google Mapy získávají ukazatel rychlosti a varují před rychlostním radarem aktualizováno

Google Mapy získávají ukazatel rychlosti a varují před rychlostním radarem [aktualizováno]
2019-06-05T14:49:13+02:00
• 5. 6. 2019
10

Aktualizováno 5. 6.

Minulý týden aplikace Google Mapy získala novinky v podobě ukazatele měření rychlostí. Google se zjevně zaměřil na navigaci a nyní se zde objevuje další novinka. V rámci nastavení lze aktivovat ukazatel aktuální rychlosti. Ten se následně ukazuje přímo na navigační mapě.

Bohužel zatím nemáme k dispozici tuto novinku ani na jednom redakčním zařízení. Pravděpodobně dochází k testování nebo pomalému rozšiřování napříč uživateli. Už máte k dispozici novou funkci?

Aktualizováno 27. 5.

Aplikace Google Mapy se dočkala možnosti zobrazování rychlostních radarů na začátku roku, ale dostupnost funkce byla omezená. Zatím nemáme oficiální vyjádření Googlu, ale již nyní je tato funkce dostupná mimo jiné i v České republice. Nepotřebujete nejnovější verzi aplikace, jelikož došlo k zapnutí skrze servery Googlu. Kromě naší země je novinka dostupná nově také  v Austrálii, Brazílii, Kanadě, Indii, Indonésii, Mexiku, Nizozemsku, Jižní Africe a Španělsku.

Původní článek 18. 1.

Mobilní aplikaci Waze vám snad nemusíme ani představovat. Všichni totiž moc dobře víme, že hlavní odlišností Wazu od komerčních produktů je tvorba mapových podkladů samotnými uživateli stejně jako aktivní přispívání k situaci na silnicích, kdy systém Waze automaticky sbírá data o hustotě provozu a zároveň umožňuje uživatelům aktivně hlásit komplikace v dopravě. 

Díky široké uživatelské základně a komunitě nadšenců obsahuje aplikace Waze nově vznikající silnice a informace o uzavírkách na stávajících silnicích často od prvního dne vzniku dané situace, čímž překonává řadu placených navigačních systémů.

Než budeme pokračovat dále, společnost Google vlastní mobilní aplikaci od roku 2013, kdy ji od tvůrců Wazu odkoupila. Je tedy zajímavé, že hlavní konkurenční aplikace Google Maps v mnohém zaostává. 

Google Mapy se dočkávají další funkce

Uživatelé nejčastěji poukazují na nedostatečné informace, které aplikace Google Mapy nabízí. Nedávno se ale Google dočkal pozitivních reakcí, neboť své mapy obohatil o funkce informující o stavu dopravy. Google Mapy tak dokáží uživatele varovat před nehodami, či dokonce navigovat rychlejšími trasami. 

Další novinkou, kterou si Google pro uživatele připravuje, je funkce, pomocí které zjistíte, zda se po vaší trase nachází radar, či nikoliv. Varování před radary bude k dispozici nejen při detailním prohlížení trasy, ale také při jízdě samotné. Podle zahraničního serveru AndroidPolice je jen otázkou času, kdy se novinka dostane mezi širokou veřejnost.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Petr Figala

5. 6. 2019, 19:01

mám ukazatel rychlosti a myslím že jsem doteď neměl ani možnost hlášení nehod apod.

Tomas Dorda

5. 6. 2019, 16:19

Mám již k dispozici oboje. Minulý týden se mi, ale zobrazovaly pouze radary. Mám verzi 10.18.0

Matěj Vondráček

5. 6. 2019, 14:56

Ukazatel rychlosti nemám k dispozici

Tomáš KAVA

19. 1. 2019, 22:15

Jezdím za prací na kamion do poměrně přísného Německa. Oni mají jak stacionární radary na rychlost či průjezd na červenou, tak mobilní radary na nožičkách napájené z nastartovaného auta stojícího poblíž a na ty mají řidiči v telefonech aplikaci, která je upozorní, ale na tajná auta s radarem za jízdy se dá nalítnout zřídkakdy. Vyzdvihuji model z Anglie, kde NENÍ účelem někoho nachytat ale DOCÍLIT bezpečnosti, radary jsou extrémně žlutě označené, navíc kamery měřící průměrnou rychlost na které se opravdu NIKDO nemůže vymlouvat že je přehlédl, zamezí nebezpečné jízdě, za 3 roky v Irských službách mezi IRL – UK jsem JEDNOU!!! viděl jet nějakého blázna . Jinak PROVOZ na Google maps je pro mě jako řidiče kamionu zkreslený, už jsem si zvykl že to co ukazuje mapa se týká spíše osobní dopravy než té nákladní…

informace o pevných radarech jsou i dnes

Sepp Winkler

18. 1. 2019, 14:45

Nevidím iný zmysel, ako napomáhanie k porušovaniu dopravných predpisov. Aha, jasné pre hrubokrkého magora alebo razmaznaného synáčika je dôležité vedieť, kde je radar, aby mohol pred ním spomaliť a potom pokračovať v jazde osemdesiatkou po meste. Všetci, ktorí nadšene tlieskate: Kaď vám podobný d3bil zrazí rodinného príslušníka, viete, čomu ste tlieskali. Nechápem zmysel kontroly, ktorá je oznámená a nie námatková…

Entony Boos

27. 5. 2019, 21:42

S tím moc nesouhlasím, nejsem žádný pirát a ani synek prachace, ale muže se stát ze se člověk občas zamysli a neříkejte ze se vám to nikdy nestalo ….

Tomáš Provinský

18. 1. 2019, 14:24

Obyčejná navigace za 2t. možná ukazuje stacionární radary, ukazuje ale i trojnožku s kterou si policie stoupla za křoví před 5 minutami? A navíc je Waze zdarma.

Petr Veronetta

18. 1. 2019, 13:42

Ja mám obyčejnou navigaci za 2000,-Kč. a radary mi to hlásí taky

Eva Bobík (Eve)

18. 1. 2019, 13:25

super

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat