App Store vydělal o 88 % více peněz než Obchod Play v roce 2018

App Store vydělal o 88 % více peněz než Obchod Play v roce 2018
2019-01-22T17:01:33+02:00
• 22. 1. 2019

O tom, že prodeje loňských iPhonů nedopadnou podle představ, jsme vás již dávno informovali. Díky nízkým prodejům bude muset společnost Apple snížit v prvním čtvrtletí letošního roku výrobu svých chytrých telefonů o 19 %. 

Americká společnost s logem nakousnutého jablka se tak dostává do fáze, kdy zažije nejnižší výrobu telefonů za posledních pět let. Za nízkým prodejem ale stojí vícero problémů, které samozřejmě Apple nijak nespecifikoval. 

Tim Cook ve svém prohlášení pouze zmínil, že za vše může velmi špatné načasování vydání nových produktů a síla amerického dolaru. Kromě toho také ve svém dopisu pro investory uvedl, že velký vliv na nízké tržby měl také program v podobě bezplatné výměny baterií. 

App Store se jeví jako velmi dobrý stroj na peníze

Apple má ale i přesto co oslavovat. Ve svém katalogu produktů má hned několik služeb, které v posledních letech raketovým tempem rostou – například App Store. Společnost Sensor Tower prohlásila, že se celkové výdaje na mobilní aplikace v loňském roce zvýšily, a to výrazně. 

Dva největší obchody s mobilními aplikacemi (App Store a Obchod Play) dohromady vydělaly neuvěřitelných 71,4 mld. amerických dolarů. V tomto případě se absolutní jedničkou stal App Store, jenž vydělal 46,6 mld. dolarů, tj. o 88 % více než konkurenční Obchod Play, neboť ten zaznamenal zisky ve výši 24,8 mld. dolarů.

To ale neznamená, že by Obchod Play měl problémy či nerostl. Google se může například pochlubit počtem prvních instalací. Ve stručnosti se jedná o kategorii, která pojednává o tom, kdy si uživatel aplikaci nainstaloval poprvé.

A v této kategorii Obchod Play skutečně válí. Konkurenční App Store porazil o astronomických 160 %, neboť prvních instalací na operačním systému Android bylo 75,7 mld. Google svého protivníka porazil i v meziročním zlepšení. Obchod Play zaznamenal zlepšení v podobě 27,3 %, zatímco App Store jen 13 %. 

A ještě jedna zajímavost na závěr. Apple má v plánu každé čtvrtletí vydělávat ze svých služeb 14 mld. amerických dolarů, a to již od příštího roku. Reálná tato výše samozřejmě je, ovšem bude muset představit ještě další službu – konkurenci pro Netflix? Nechme se překvapit.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat