Xiaomi láká na telefon s 48 Mpx fotoaparátem

Xiaomi láká na telefon s 48 Mpx fotoaparátem
2018-12-08T08:14:04+02:00
• 8. 12. 2018

Začátkem letošního roku čínská společnost Xiaomi prohlásila, že se po celý kalendářní rok bude soustřeďovat také na vývoj fotoaparátů. Svým způsobem se i zavázala k poskytnutí špičkové kvality obrazu. Spoluzakladatel společnosti a mimo jiné i současný prezident Lin Bin nyní zveřejnil další informace o novém fotoaparátu pro mobilní zařízení značky Xiaomi.

Xiaomi míří k nebesům

Jediné, co vlastně zveřejnil, byla velmi detailní fotografie. Jak si můžete všimnout níže, na snímku je velmi dobře zachycena část fotoaparátů nadcházejícího modelu Xiaomi. Zde se navíc nachází i popisek „48MP Camera“. 

Znamená to tedy, že společnost Xiaomi chystá mobilní telefon, jehož hlavní předností bude špičkový 48megapixelový fotoaparát. Samotná Lin Bin údajně telefon používá a prohlásil, že se nejedná o vůbec špatný kousek. Mobilní telefon, který měl doposud největší počet megapixelů, byl model Nokia 808 PureView – ten nabízel 41megapixelový fotoaparát. Otázkou však nyní zní, jaký typ fotoaparátu společnost Xiaomi použila.

Svým způsobem má k dispozici pouze dvě možnosti. První volbou je Sony IMX586, jenž nabízí 48 Mpx. Ten byl mimo jiné představen v červenci letošního roku. Druhou možností je pak senzor Samsung Bright GM1, který taktéž nabízí 48 Mpx. Představen byl ale teprve v říjnu. Tak či onak bychom se nového telefonu značky Xiaomi měli dočkat začátkem roku 2019, tedy v lednu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat