EKG u Apple Watch Series 4 lze aktivovat i v České republice, ale má to háček

EKG u Apple Watch Series 4 lze aktivovat i v České republice, ale má to háček
2018-12-08T10:13:18+02:00
• 8. 12. 2018
4

Společnost Apple tento týden zveřejnila zcela novou aktualizaci pro své chytré hodinky Apple Watch. Nová aktualizace se týká nejen nejnovější generace Series 4, ale také starších modelů. Samozřejmě největší a nejzajímavější novinky se odehrály právě na současné generaci, která se dočkala zpřístupnění funkce EKG. 

V současné chvíli je však funkce EKG k dispozici pouze na území USA. To v praxi znamená, že veškeré funkce EKG v České republice neaktivujete. Je to velká škoda, na druhou stranu velmi pochopitelná situace. Aby Apple mohl EKG rozšířit na další trhy, musí získat v každém státu potřebné certifikace. 

Apple Watch Series 4 a EKG i v Česku, má to ale háček

Takové certifikace pro Českou republiku by se ale společnost s logem nakousnutého jablka mohla dočkat až za rok, ne-li později. Na internetu se však nyní objevila možnost, jak EKG aktivovat také na ostatních trzích. Jde ale o poměrně komplikovanou situaci.

 

Původně se mělo za to, že EKG bude možné aktivovat i u nás v České republice pouhým přepnutím regionu. Bohužel se ale ukázalo, že tudy cesta nepovede. Kolegové ze zahraničního serveru MacRumors však přišli na originální (pro nás komplikované) řešení.

Dle jejich zprávy a uživatelů je možné hodinky zakoupené v USA přepnout do jiného regionu, a i přesto EKG zprovozníte. To znamená jediné – nová funkce byla omezena zcela novým způsobem. Jestliže si tedy chcete EKG vyzkoušet i u nás v České republice, jediné, co musíte udělat, je zakoupit si hodinky v USA.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Roman Lisický

8. 12. 2018, 16:06

Nebo je tu další možnost, jít na EKG k doktorovi, je to hodně levná záležitost 😋

Jaromír Lojkásek

8. 12. 2018, 11:23

Ano, bude to trvat hodně dlouho, než to legislativci z EU schválí. Velmi dlouho a obávám se, že se toho možná ani nedočkáme.
Proto, stačí koupit na eBay Watch4 od prověřeného prodejce. Je jich tam hodně a ceny jsou o krapánek lepší než u nás. Samozřejmě zaplatíme DPH a clo, ale kdo to chce, si připlatí těch 5k navíc. Mít zase jabko, jdu do toho hned… Protože funkce EKG je parádní…

Zdeněk Koutský

VIP 8. 12. 2018, 19:02

Naprosto s Vámi souhlasím Jardo. Kdo ví, zda se vůbec certifikace někdy dočkáme. Musíme jen doufat, protože funkce EKG by mohla být velmi prospěšná, hlavně tedy v budoucnu.

Martin Jeřábek

VIP 8. 12. 2018, 10:41

Jo jenže co dál? Ono to by šlo takhle ale zbytek kde se dozvím výsledek už tak nepůjde jednoduše a naše doktorky by to ani neuměli co a jak, je to komplikované a u nás se to jen tak neobjeví. Tahle funkce bude velmi omezena.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat