Gartner předpovídá celosvětový růst u nositelných zařízení

Gartner předpovídá celosvětový růst u nositelných zařízení
2018-12-05T11:00:28+02:00
• 5. 12. 2018

Nejnovější analýza trhu s nositelnými zařízeními od společnosti Gartner předpovídá velmi silné následující 4 roky s tím, že rok 2022 bude pro výrobce znamenat úplný vrchol. Podle americké firmy už v příštím roce dojde k navýšení dodávek o necelých 26 % a k tomuto výsledku mají dohromady přispět chytré hodinky, sportovní hodinky, fitness náramky, chytré oblečení, tzv. ear-worn (sluchátka s integrovaným mikrofonem) a head-mounted display (chytré brýle ve stylu Gear VR).

Apple drží laťku

Uživatelé v roce 2019 údajně vynaloží 42 miliard dolarů za nákupy tzv. wearable zařízení a z toho 16,2 miliardy dolarů bude za chytré hodinky. V současné době je průměrná cena držena díky stabilní ceně Apple Watch. Nicméně jejich průměrná cena bude postupně klesat z nynějších 221,99 dolarů (2018) na 210 dolarů (2022). Vina je připisována pomalu klesající ceně dílů a čím dál menším cenám v základní třídě.

Firma Gartner vidí největší potenciál růstu v zařízeních jako Apple AirPods či Samsung IconX, protože zřejmě sníží závislost na chytrém telefonu a některé úkony půjdou dělat bez nich. I proto „ear-worn“ zařízení v roce 2022 budou těmi nejrozšířenějšími. Třetím velkým hráčem se stanou „head-mounted“ displeje, kde hlavní slovo pravděpodobně získá trojice v podobě Apple, Huawei, Samsung.

Zdroje: gartner.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat