Chrome si bude chránit historii prohlížení

Chrome si bude chránit historii prohlížení
2018-12-18T16:21:38+02:00
• 18. 12. 2018

Procházení webových stránek může být někdy velmi nebezpečné. Rozhodně bychom měli být vždy ve střehu a kontrolovat, co a kam zadáváme. Bohužel někdy nás zklame webová stránka, která se snaží podvrhnout reklamu dosti zvláštním způsobem, a to manipulací historie prohlížeče.

Chrome a konec úprav historie?

Vývojáři Chromu se nyní zaměřili na zabránění manipulování s historií prohlížeče. V podstatě jde o situaci, kdy vstoupíte na nějaký web a při snaze zmáčknout tlačítko zpět se nic nestane. To je ještě ten lepší případ. Někdy sám web vloží do historie stránku s reklamou. Právě v tento moment při snaze jít zpět nevyskočí výchozí stránka, ale rovnou se zobrazí web s agresivnější reklamou. Uživatelé jsou pak nuceni vícekrát zmáčknout tlačítko zpět, aby se dostali na původní web.

Vývojáři nemohou konkrétně identifikovat podle jednoduchého vzorce, kdy došlo k takové manipulaci. V základu by si měl Chrome značkovat historii, aby jednoduše identifikoval, co bylo přirozené procházení a co ne. Zde by se měly navíc údaje o nebezpečném chování odesílat do Googlu k analýze.

Zatím novinka není k dispozici ani v jedné verzi prohlížeče Chrome pro Android. Ostatně může trvat i několik měsíců, než se dočkáme této funkce v ostré verzi. Jedno je ale pozitivní, Google se zaměřuje na podobné chování, aby uživatel nebyl nucen zažívat podobné praktiky na svém zařízení.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat