Vivo oznámilo model Z1 Lite

Vivo oznámilo model Z1 Lite
2018-11-19T15:00:24+02:00
• 19. 11. 2018

Společnost Vivo oživuje vlastní rodinu chytrých telefonů o jeden zcela nový přírůstek s označením Z1 Lite. Zařízení přichází takřka přesně půl roku od uvedení základní verze bez přívlastku Lite a jak se dá předpokládat, tak bude nabízet nejen o něco méně výkonný hardware. Čínský výrobce v tichosti začátkem tohoto měsíce spustil předprodej, čili k prvním prodejcům dorazí teprve v dohledné době.

Nenadchne ani neurazí

Model disponuje 6,26palcovým IPS LCD displejem s rozlišením 2 280 x 1 080 pixelů, který pohání osmijádrový procesor Snapdragon 626 od Qualcommu a 4GB operační paměť RAM. Uživatelé mají k dispozici 32GB interní úložiště podporující až 256GB paměťové microSD karty. Záda jsou vybavena dvěma senzory fotoaparátu (16 + 2 MPx), LED bleskem, baterií o velikosti 3 260 mAh bez jakékoliv technologie rychlého nabíjení.

Ke všemu vpředu nechybí 16megapixelový snímač fotoaparátu v typickém výřezu displeje s funkcí Face Unlock pro odemykání obličejem. Softwarovou stránku zajišťuje systém Android 8.1 Oreo překrytý nadstavbou FunTouch ve verzi 4.5. Nakonec stojí za zmínku hlasový asistent Jovi nebo již standardní funkce jako je 3,5mm jack, Bluetooth, LTE, WiFi, microUSB, GPS, dual-SIM. Cenovka začíná u hranice 158 dolarů (tj. cca 3 596 Kč).

Zdroj: vivo.com.cn

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat