Vivo Y95 představeno, nabízí velkorysou kapacitu baterie

Vivo Y95 představeno, nabízí velkorysou kapacitu baterie
2018-11-19T07:49:26+02:00
• 19. 11. 2018

Společnost Vivo je na celosvětovém trhu známá hlavně díky svým mobilním telefonům, které mnohdy nabízejí velmi zajímavé konstrukční zpracování. Mimo skvělého designu Vivo nabízí své produkty za velmi dobrý peníz, čímž se snaží konkurovat hlavně čínskému Xiaomi.

Nedávno se na internetu objevily informace, že bychom se mohli dočkat nového modelu Vivo Y95. A to se také stalo. Výrobce skutečně představil novinku v podobě Y95, která nabídne poměrně dobré parametry a lidovou cenu. Ve své podstatě je model Y95 mladší a hezčí nástupce modelu Y93. 

Vivo Y95 nabízí skvělé parametry v poměru cena výkon

Nově představený telefon Vivo Y95 nabízí samozřejmě výřez v displeji a standardní panel IPS s rozlišením 720 x 1520 pixelů. Celý displej pak disponuje 6,22palcovou úhlopříčkou. Srdcem celého zařízení je čip od společnosti Qualcomm, přesněji Snapdragon 439. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se v tomto případě stará operační paměť s kapacitou 4 GB, přičemž pro soukromá data je připraveno vnitřní 64GB úložiště s možností rozšíření o dalších 256 GB pomocí microSD karty. 

Na zadní straně telefonu je umístěn duální fotoaparát, který nabízí 13 + 2 Mpx. Fotoaparát umístěný na přední straně pak disponuje 20 Mpx. Společnost Vivo prohlásila, že telefon podporuje různé funkce v podobě AI, včetně Night Mode a Face Unlock (Face ID). Výrobce do svého nového kousku zabudoval také velmi velkorysou kapacitu baterie, která činí 4 030 mAh. Celý telefon pak pohání operační systém Android ve verzi 8.1 Oreo s nadstavbou Funtouch OS 4.5. 

V současné době bohužel nevíme, zda se telefon vůbec někdy dostane za hranice asijských trhů. Tak či onak, cena telefonu činí 264 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 5 786 Kč bez DPH. V prodeji budou hned dvě barevné varianty – Starry Black a Aurora Red. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat