Dotekomanie.cz

Samsung nastaví vysokou cenu u ohebného smartphonu

Jihokorejský výrobce Samsung nám v průběhu minulého týdne představil nový displej Infinity Flex. Ten byl demonstrován na speciálním prototypu, který si samozřejmě můžete prohlédnout na fotografii níže. 

O novém displeji jsme napsali již několik článků, ovšem ani v jednom z nich jste se nedozvěděli finální cenu zařízení. Díky nové zprávy, která pochází až z Jižní Koreje, jsme se dozvěděli název, cenu a datum vydání ohebného telefonu.

Samsung nabízí vstupenku do budoucnosti

Pokud jsou informace pravdivé, nový telefon by měl být v prodeji pod názvem Galaxy F. K zahájení prodeje pak údajně dojde během příštího roku, přesněji v březnu – tak jako nový top model Galaxy S10. 

Skládací telefon je určitou vstupenkou do budoucnosti, která zkrátka má svou cenu. Podle zahraničních serverů by se cena zařízení měla pohybovat okolo 1 770 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 38 940 Kč bez DPH při aktuálním kurzu 22 Kč za jeden dolar. Samsung se samozřejmě k těmto informacím nijak oficiálně nevyjádřil. 

Nedávno jsme vás informovali o tom, že se společnost Samsung chystá vyrobit až jeden milion kusů telefonů s ohebnou konstrukcí. Potvrdil to mimo jiné i samotný generální ředitel DJ Koh. Zajímavé ale je, že my jsme prozatím viděli pouze prototyp, zatímco Samsung má v rukou již hotový produkt. Upřímně jsem velmi zvědav, jak bude výsledný produkt vypadat. 

Jen pro zajímavost, Samsung první prototyp zveřejnil již v roce 2013. Celých pět let ale musel vyvíjet zcela novou technologii, která by zvládla námahu v podobě ohybu displeje. 

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version