Dotekomanie.cz

Facebook představil funkci v podobě časového limitu

Společnost Instagram během minulého týdne představila svou zbrusu novou funkci, pomocí které si můžete nastavit, kolik času chcete denně na sociální síti strávit. Podobnou možnost známe již z iOS 12 (Screen Time) či z Androidu 9 Pie (Digital Wellbeing).

Bylo tedy jen otázkou času, kdy se podobné funkce rozšíří i do dalších aplikací. Nepletu-li se, tak právě Instagram byl první mobilní aplikací, který tuto možnost implementoval. Nyní podobnou funkci představil také Facebook.

Facebook přináší časový limit pro svou aplikaci

Největší sociální síť světa na své tiskové konferenci oznámila zcela nové ovládací panely aplikací nejen pro Instagram, ale také Facebook – v srpnu letošního roku. Nyní se tento panel konečně dostává také do oficiální mobilní aplikace Facebook. 

Ten uživatelům umožňuje nastavit si časový limit pro používání aplikace. Jakmile zvolený časový úsek vyčerpají, aplikace jej automaticky upozorní. Pokud ale v danou chvíli budete chtít aplikaci stále používat, stačí přejít do oznamovacího centra, kde budete moci časový limit pro aktuální den vypnout. Nová funkce je nyní k dispozici všem uživatelům. Aktualizace je tedy k dispozici jak pro operační systém Android, tak také iOS. 

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version