Blloc Zero 18 zaujme černobílým Androidem

Blloc Zero 18 zaujme černobílým Androidem
2018-11-06T20:30:23+02:00
• 6. 11. 2018
2

Startupová firma Blloc původem ze sousedního Německa dokázala svůj velký projekt přetavit ve finální produkt, a to potvrzuje zahájení prodeje jejich prvního modelu s názvem Zero 18. Telefon si zakládá na velmi minimalistickém designu, který doplňuje silně upravený operační systém Android v tom smyslu, že displej prioritně zobrazuje pouze tři základní barvy (černá, bílá, šedá) v široké škále odstínů.

Odbourat závislost na chytrém telefonu

Než přejdeme k úplnému jádru pudla, tak můžeme zmínit kompletní hardwarovou stránku, kam se dostal osmijádrový procesor Helio P23 od MediaTeku, 4GB operační paměť RAM, 64GB interní úložiště nebo 3 000mAh baterie. Za nimi následuje USB typu C s podporou rychlého nabíjení, 3,5mm jack pro sluchátka, senzor fotoaparátu IMX258 od Sony a snímač otisků prstů. Ovšem softwarová stránka dává na výběr ze dvou režimů.

První režim Blloc Mnml je celkem standardním rozhraním akorát v černobílém hávu, ale druhý režim Blloc zásadně mění způsob používání. Hlavní obrazovku vyplní dlaždice s nejčastěji používanými aplikacemi a na nich se zobrazují důležitá oznámení. Výrobce chce uživatele odnaučit závislosti, čili aplikace vždy první zobrazují pouze sjednocená upozornění bez nutnosti otevírání. Poklepáním snímače otisku prstů docílíte přepnutí do barevného režimu či zpět do monochromatického. Závěrem totéž platí například pro počasí, zprávy, kalendář a všechny ostatní zástupce.

Prodejní cena začíná od 359 eur (tj. cca 9 262 Kč) včetně daně a poplatků za dopravu s dodávkou od tohoto měsíce.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Petr Hošek

7. 11. 2018, 8:17

Sebevědomá cena..

No mě osobně by se tohle opravdu líbilo. Nějaký odkaz kde se to dá koupit by nebyl? Nebo alespoň kamenný obchod který to bude tady v Německu nabízet?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat