Xiaomi Black Shark 2 se představí příští týden aktualizováno

Xiaomi Black Shark 2 se představí příští týden [aktualizováno]
2018-10-18T12:50:38+02:00
• 18. 10. 2018

Aktualizováno 18. 10.

Sotva se začal prodávat smartphone Black Shark od Xiaomi a už zde máme oficiální informací, že se druhá generace představí již příští týden. Black Shark 2 zažije svou premiéru již 23. října. Potvrzuje to oficiální obrázek, který byl zveřejněn na čínské sociální síti.

Naskýtá se otázka, jestli chystané uvedení této značky v Evropě je spojeno s Black Shark první generace nebo s Black Shark 2. Na to si zřejmě budeme muset počkat. Případně se ještě nabízí, že se bude jednat jen o globální verzi.

Aktualizováno 12. 10.

Před dvěma týdny se objevily informace o nástupci aktuálního herního mobilu Black Shark od Xiaomi, který se teprve chystá pro oficiální prodej nejen v Evropě. Druhá generace mírně změní design, aspoň soudě dle uniklého videa. Hlavní novinkou mají být RGB prvky. Jak se říká, správná herní mašinka musí blikat a svítit.

Už se spekulovalo o specifikacích a nyní se ukazuje další. Údajně dojde k nasazení 120 Hz displeje. V této oblasti je Razer Phone 2 o něco dále, jelikož disponuje vylepšeným panelem s vyšší svítivostí.

Původní článek 27. 9.

Není to tak dávno, kdy společnost Black Shark, kterou vlastní čínské Xiaomi, představila zbrusu nový kousek pod názvem Black Shark Gaming Phone. Nikoho zřejmě nepřekvapí, že se jednalo o přímého konkurenta k Razer Phone. 

Xiaomi Black Shark – herní smartphone představen

Tato řada si zřejmě vede velmi dobře, neboť se údajně chystá její druhá generace. Nadcházející verze se totiž nyní objevila na TENAA s modelovým označením AWM-A0. Jen pro porovnání, první generace Black Shark byla označována jako SKR-A0. 

Xiaomi Black Shark 2 nabídne upravený design

Fotografie, které zveřejnila TENAA, odhalují hned několik zásadních rozdílů v designu – v porovnání s první generací herního telefonu Black Shark. Zatímco Black Shark nabízel na zadní straně dvojici fotoaparátů v horní části, nadcházející generace by měla nabídnout duální fotoaparát uprostřed, viz fotografie níže. Dalším znatelným rozdílem je umístění čtečky otisků prstů. Black Shark 2 dle všeho nabídne čtečku na zadní straně, zatímco původní model nenabízel žádnou. 

Specifikace jsou na úrovni kdejakého top modelu, jen u 5,99palcového displeje se neočekává vysoké rozlišení, k dispozici by mělo být totiž „jen“ Full HD+. Pro běžné hraní se jedná o dostatečný parametr, ale pro virtuální realitu se nehodí. 

Hnacím motorem celého telefonu by měl být osmijádrový procesor Snapdragon 845. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak zřejmě postará operační paměť s kapacitou 8 GB. K dispozici by také měla být 4 000 mAh baterie. Co se konstrukčních rozměrů týká, bavíme se zde o velikosti 160 x 75,26 x 8,7 mm. Více informací bohužel k dispozici nemáme.

Black Shark 2 by se měl prodávat zhruba za 11 091 Kč bez DPH. Ve své podstatě se očekávají podobné ceny jako u první generace Black Shark. Jakmile zjistíme více informací, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím článku na našem webu.

Zdroje: mysmartprice.com, phonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat