Vertu představilo model Aster P, který vás vyjde až na 14 120 dolarů

Vertu představilo model Aster P, který vás vyjde až na 14 120 dolarů
2018-10-21T13:01:12+02:00
• 21. 10. 2018

Mysleli jste si, že jsou dny luxusních mobilních telefonů sečteny? My jsme si to mysleli také, ovšem všichni jsme se zmýlili. 

Britská společnost Vertu se rozhodla do segmentu luxusních smartphonů opět zapojit, což také dokazuje nově představený model. Tento krok nás poměrně překvapil, neboť jsme měli za to, že značku Vertu v tomto segmentu již neuvidíme. Opak je však pravdou.

Vertu představilo model Aster P, jehož cena startuje na 4 200 dolarech (92 400 Kč bez DPH) a končí až na neuvěřitelných 14 120 dolarech (310 640 Kč bez DPH). Nikoho zřejmě nepřekvapí, že cílovou skupinou není nižší či střední třída, ale ta nejvyšší. To znamená, že si tento kousek zakoupí opravdu jen hrstka lidí.

Vertu Aster P vás svým provedením nezklame

Hardwarové specifikace samozřejmě nepatří k těm nejlepším, na druhou stranu se model Aster P nemá za co stydět. Nabízí totiž 4,7palcový displej s rozlišením Full HD. Telefon lehce láme vaz implementovaný procesor, kterým je Snapdragon 660. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak stará operační paměť s kapacitou 6 GB. 

K dispozici je také 128 GB vnitřní úložiště, zatímco na zadní straně pak 12megapixelový fotoaparát. Zajímavější je však přední strana, na kterou výrobce nasadil 20megapixelový fotoaparát. Vzhledem k tomu, že je Aster P vybaven procesorem od společnosti Qualcomm, je zde přítomna podpora rychlého nabíjení v podobě Quick Charge 3.0. Baterie pak nabízí kapacitu 3 200 mAh. 

Teď se však zaměříme na to nejdůležitější – konstrukci. Jedná se samozřejmě o velmi luxusní telefon, což dokazují také použité materiály. Najdeme zde například rám z titanové slitiny, safírové sklo či kožená záda (a máme na mysli skutečnou kůži).

Na zadní straně se nachází dva panely, které se otevírají po vzoru automobilu Mercedes SLS. A právě na tomto místě se nachází také prostor pro vložení SIM karty. O skutečně luxusní pocity se také stará podpis osoby, která telefon ručně vyrobila. K dispozici je také speciální „concierge“ tlačítko, pomocí které si jednoduše můžete rezervovat místa v restauracích, plánovat cesty do zahraničí a tak podobně – je to jen na vás. 

Aster P se vyznačuje dvěma názvy – Baroque a Gothic. První z nich je k dispozici v Black, Gentleman Blue, Caramel Brown a Twiligh Orange barvách. V tomto případě byla cena stanovena na 4 200 dolarů. Naopak Gothic varianta je v prodeji v Black Jade a White Moon barvách – cena činí 5 100 dolarů (112 200 Kč bez DPH). Vás jistě zajímá ta nejdražší verze. Ta se vyznačuje speciální Dazzling Gold barvou a vyjde vás na neuvěřitelných 14 120 dolarů. 

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat