Takto by měl vypadat nový iPad Pro

Takto by měl vypadat nový iPad Pro
2018-10-23T18:00:07+02:00
• 23. 10. 2018

Pokud netrpělivě čekáte na nový iPad Pro, anebo vás alespoň zajímá, jak se Apple opět pokusí nastartovat trh s tablety, tak právě pro vás je tento článek napsaný na míru. 

Společnost Apple má již dlouholeté problémy se svými tablety, respektive iPady. Nejde tak ani o to, že by vypadaly špatně nebo neměly odpovídající hardwarové specifikace. Pouze trh (zákazníci) jej nekupují a má to hned několik důvodů.

Pravděpodobně největším důvodem je smysl iPadu. Apple dříve nabízel iPhone se čtyřpalcovou a iPad s desetipalcovou úhlopříčkou displeje – v té době byl iPad prodávám v hojném počtu. V současné době ale jablečná společnost prodává telefony s mnohem větší úhlopříčkou, tudíž iPhony v mnohém nahradí iPady. 

Dalším důvodem může být cena. Jestliže vlastníte MacBook a iPhone, zřejmě po iPadu nesáhnete. MacBook a iPad se mohou v určité roli překrývat, čímž tablet s logem nakousnutého jablka nedává smysl. Apple si navíc za svůj největší model s 12,1palcovou úhlopříčkou účtuje 24 490 Kč (64 GB verze). O něco levnější model (s 10,5palcovým displejem) vás pak vyjde na 19 990 Kč. 

Pokud tedy i nadále chce Apple prodávat své iPady, musí přijít s něčím zcela novým a nenahraditelným. Pokusit se o to má se svým iPadem Pro, kterého bychom se měli dočkat již na konci tohoto měsíce, tedy 30. října 2018. My však už nyní víme, jak by měl vypadat. 

Seznamte se. Toto by měl být nový iPad Pro

Zahraniční server 9to5mac se pochlubil hned s několika fotografiemi nového tabletu. Dle všeho bychom se měli dočkat výrazně užších rámečků okolo displeje, čímž iPad Pro nabídne velmi podobný design iPhonu Xs. 

Velmi pozitivní zprávou je také absence domovského tlačítka (Home Button) a jeho čtečky otisků prstů Touch ID. Kvůli velmi úzkým rámečkům nezbude na tyto zastaralé hardwarové položky místo, tudíž jej nahradí technologie Face ID. Ovládání gesty po vzoru iPhonu Xs je samozřejmostí. 

K dispozici bude také zcela nový konektor. Již několik let víme, že by Apple měl upustit od Lightning konektoru a nahradit jej novým standardem. Toto si zřejmě uvědomili i v Cupertinu, neboť iPad Pro dorazí s USB-C portem. Ten nabídne dokonce také podporu 4K displejů. 

Mimo Lighnting port se budeme muset rozloučit také s dnes již zastaralým 3,5 mm jack konektorem. Změn se pravděpodobně dočká dokonce také zadní strana zařízení. Právě zde bude totiž k dispozici nový magnetický konektor pro připojování různého příslušenství. Zadní fotoaparát pak nabídne hliníkové šasi, které známe z iPhonu 7 – dojde k lepší ochraně. 

Vzhledem k tomu, že se jedná pouze o spekulace, měli bychom celou zprávu brát na lehkou váhu. Jak ale z minulosti víme, právě tyto zprávy jsou nejpřesnější – zbývá totiž jen osm dnů do samotného představení. Líbil by se vám takový iPad Pro? Dejte nám vědět do komentářů.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat