iPhone XR je omezený více, než jsme čekali

iPhone XR je omezený více, než jsme čekali
2018-10-31T07:44:30+02:00
• 31. 10. 2018
3

Ihned na první pohled jsou rozdíly mezi iPhone XR a iPhone XS patrné. Všimnout si jich můžete například v použitých materiálech či u fotoaparátu – levnější varianta XR disponuje pouze jedním fotoaparátem. Dalším znatelným rozdílem jsou barevná provedení.

Nicméně, my se nyní budeme věnovat fotoaparátu iPhone XR. Ten dle prvních recenzí fotí velmi obstojně, bohužel ale přináší také velké omezení, a to hlavně pro oblíbený režim Portrét. 

iPhone XR nabízí velmi omezený režim Portrét

Podle dostupných informací funguje režim Portrét na iPhonu XR pouze u lidí. To je samozřejmě skvělé. Problém je ale v tom, že s tímto režimem nevytvoříte fotografii objektů a zvířat. To by se však v brzké době mělo změnit, tedy alespoň doufáme. 

Jak jsem již uvedl v textu výše, režim Portrét je skutečně velmi omezený. Poměrně zajímavá situace se stala jednomu anonymnímu majiteli, který svůj příběh zveřejnil na sociální síti Reddit. Dle jeho slov nedokáže nativní aplikace Fotoaparát při režimu Portrét zachytit zvíře – objeví se totiž chybová hláška „nebyla detekována žádná osoba“. 

Ještě zajímavější je fakt, že mobilní aplikace Halide v brzké době toto omezení odstraní. To znamená, že aplikace třetí strany bude výkonnější a funkčnější než nativní aplikace od Applu. Na to se dá říci jen „páni“. Samotní vývojáři populární aplikace Halide však prohlásili, že v blízké době zveřejní aktualizaci, díky které budou moci majitelé iPhone XR fotografovat nejen své domácí mazlíčky, ale také veškeré předměty. 

Nalijme si však sklenku čistého vína a přiznejme si, že absence plnohodnotného režimu je zcela na místě. Jen přeci je iPhone XR odlehčenou verzí vlajkového modelu XS. Osobně mne velmi zajímá, zda se vývojářům aplikace Halide povede funkci skutečně zprovoznit. Pokud ano, mohl by tímto krokem učinit určitý tlak na Apple. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

David D'Branx

31. 10. 2018, 12:48

Ten článek je takový…no jak to říct…dost podprůměrně napsaný. Nicméně asi je OK, že XR nemá stejné funkce a má nějaké omezení vůči svým dražším sourozencům, ale trochu mě to zaráží u zařízení v cenové relaci (22 tis.) high-end androidů. Takový S9+, P20 Pro, Mi Mix 3 jsou nejen foťákem ale i ostatními funkcemi někde úplně jinde. XR bych bral v cenové relaci 12-15 tis.

Iphone xs max jsem prodal po třech dnech používání pro mě potřeby absolutně nepoužitelný telefon ale co mě hodně mrzelo je nemožnost fotit v 18:9 na co má iphone teda displej 18:9 a nedokáže ho využít jinak jsem nad miru spokojen s note 9 sice nemá u foceni live ale nevadí fotí taky nádherně jinak na praci je ten note top mimochodem mam verzi 512gb 8gb ram a když dám vedle sebe note 8 co ma brácha a note 9 je to zase o poznání lepší líp doladěno o ty 2gb ram vic je prostě znát android prostě potřebuje hodne velkou ram a je mi úplně jedno ze apple má o chlup lepší procesor je mi jedno že má o 60tis bodů víc pro mě je důležité co mi konkrétní systém nabídne a i co nabídnou aplikace třetích stran a to na apple nic moc teda.

František Himl

31. 10. 2018, 10:01

XR je o 10k levnější než XS, tak to někde musí být znát. Ale nechápu proč Apple osekává i software. Ačkoli nedám na Apple dopustit, tak v tomhle je Android mnohem lepší. Používá stejný software se všemi funkcemi pro vlajkové lodě i na telefony za pár tisíc.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat