Jak Apple vytvořil dynamické pohybové ciferníky pro watchOS 5 video

Jak Apple vytvořil dynamické pohybové ciferníky pro watchOS 5 [video]
2018-09-21T11:14:50+02:00
• 21. 9. 2018

Operační systém watchOS 5 disponuje zcela novými pohybovými ciferníky – Fire, Vapor, Water a Liquid Metal. Mě osobně vždy zajímalo, zda se jedná pouze o uměle vytvořené grafiky, anebo zda se jedná o skutečné, tedy reálné snímky. Pravda vás dost možná překvapí.

watchOS 5 a celý vývoj ciferníků

Aby Apple získal tak úžasně detailní ciferníky, musel vše vytvořit ve svém reálném studiu, kde používal skutečný oheň, vodu a parní prvky. Následující exkluzivní zákulisní video, které sdílela zahraniční webová stránka CoolHunting, prozrazuje, jak byly veškeré nové ciferníky vytvořeny. 

Alan Dye, což je viceprezident společnosti Apple pro návrh uživatelského rozhraní, prohlásil, že celé oddělení, které se věnuje hodinkám, se rozhodlo vyhnout CGI a vše vytvořit se skutečnými materiály. 

„Bylo to skutečně o tom, že jsme spojili veškeré naše talenty k vytvoření těchto nových ciferníků. Celému projektu samozřejmě pomáhali také různí ředitelé se zaměřením na umělectví. Dokonce byli k dispozici i experti na barvy a grafici, ale také tvůrci modelů, které pomohli budovat veškeré struktury. Bez nich bychom naše studio zapálili.“ prohlásil Alan Dye.

Je obzvláště působivé, jak dynamicky nové ciferníky interagují s okraji displeje a zaoblenými rohy Apple Watch. Plameny ciferníku Fire například jemně osvětlují okraje. Zajímavý je ale také ciferník Water, kde bubliny stříkají z okrajů (takto detailně jsou ciferníky k dispozici pouze na Apple Watch Series 4. Na starších modelech se nachází pouze kruh). Teď už víte, jak Apple vytvořil dynamické pohybové ciferníky ve watchOS 5. Brilantní práce, co myslíte? Dejte nám vědět do komentářů pod článek.

Zdroj: idownloadblog.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat