Dotekomanie.cz

iPhone XR – Apple do konce roku prodá 127 mil. telefonů

Globální dodávky nových iPhonů by podle analytiků měly přesáhnout 85 mil. kusů, a to již ve druhém pololetí tohoto roku. Dle zahraniční společnosti DigiTimes se hlavním tahounem stane právě levnější varianta iPhone XR, která zaujme více než polovinu všech dodávek. 

„Dodávky telefonu s 6,1palcovým LCD displejem zaujmou více než polovinu dodávek všech tří iPhonů. A to i přesto, že iPhone XR na trh dorazí až 26. října 2018, zatímco vlajkové modely iPhone Xs a Xs Max 21. září.“

iPhone XR pokryje 50 % dodávek

Celkové dodávky iPhonů, včetně starší generace, budou ve druhé polovině tohoto roku činit více než 127 milionů. V praxi to znamená, že by se společnost Apple měla dočkat mírného růstu. Celkový příjem jablečné společnosti ve druhém pololetí 2018 bude činit 100 mld. amerických dolarů, což je přesně o 10 % více než v předchozím roce. 

Designem na první pohled je iPhone XR téměř identický s loňským iPhonem X. Oproti němu ale na bocích nepoužívá nový model lesklý kov, nýbrž matný hliník. Jedná se tedy v podstatě o stejný materiál jako u boků iPhonu 8. Na čelní straně můžete také pozorovat o maličko širší rámečky kolem displeje. Displej je tedy sice roztáhlý až do okrajů, nejedná se ale o OLED panel. Je použit pouze IPS LCD panel s nižším rozlišením. Úhlopříčka je 6,1 palců a rozlišení 1792 x 828 pixelů. Taktéž podporuje 120Hz snímání dotyků nebo zapnutí poklepáním.

Pokud se chcete dozvědět více o iPhonu Xs a iPhonu Xs Max, klepněte ZDE. Jestliže vás ale zajímá levnější varianta iPhone XR, klepněte ZDE.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version