Samsung stále vede v dodávkách tabletů s Androidem

Samsung stále vede v dodávkách tabletů s Androidem
2018-08-07T07:00:21+02:00
• 7. 8. 2018

Celosvětový trh s tablety se neustále dlouhodobě zpomaluje a jednoznačně to dokazují dvě na sobě nezávislé statistiky, které shrnují druhé čtvrtletí tohoto roku. Přestože každá analýza došla k jinému výsledku, tak obě informují o výrazném propadu. Ten se samozřejmě dotkl všech výrobců kromě společnosti Apple. Z ostatních výrobců má dostatečný náskok jihokorejský Samsung, jehož čísla mu zajišťují druhou pozici, respektive první dle operačního systému.

Huawei potvrzuje ambice

Aktuální data poskytly známé firmy IDC a Strategy Analytics, podle kterých první místo patří Applu s nárůstem okolo 1 %. Druhou příčku zastupuje společnost Samsung a na ni dopadl negativní trend, což přesněji znamená pokles přes 10 % v dodávkách. Třetí pozici si pojistil Huawei s výrazným posílením, přičemž nelze do budoucna vyloučit totožný scénář jako v mobilní branži, kde nedávno sesadil Apple z druhého místa v celosvětovém podílu.

Další místa se odvíjejí v podobném tempu, čili výrobce zastihl propad kolem 10 %. Nejvíce v meziročním srovnání ztratil Amazon, u něhož IDC znamenal až – 33 %. Nakonec v celkovém součtu je střídmější Strategy Analytics, kde došli ke ztrátě – 6 % než – 13,5 % od IDC. Nakonec ani chystaná novinka v podobě Galaxy Tab S4 údajně nepřinese mnoho změn do současné situace na trhu a především u samotného Samsungu.

Zdroje: idc.com, businesswire.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat