Instagram testuje novou funkci pro studenty

Instagram testuje novou funkci pro studenty
2018-08-28T08:59:01+02:00
• 28. 8. 2018

Společnost Instagram opět testuje novou funkci. Tato funkce byla představena před více než deseti lety, a to ve chvíli, kdy se na trh vůbec poprvé dostal Facebook. Původně byla sociální síť omezena jen pro studenty Harvardské univerzity, pod doménou thefacebook.com. Nakonec byl ale přístup otevřen pro všechny uživatele s univerzitní e-mailovou adresou (.edu, ac.uk, …) nebo pro některé zahraniční schválené univerzity, v Česku k prvním otevřeným vysokým školám patřila Masarykova univerzita.

Instagram jako komunita studentů?

Pokud jste pozorně četli, možná vám došlo, kam tím vším mířím. Facebook měl původně spojit všechny studenty, čímž se měla vytvořit jakási komunita. Tímto směrem se nyní vydá i Instagram. Podle CNBC, Instagram v současné době testuje novou kolejovou komunitní funkci, která studentům pomůže nalézt další studenty. 

V praxi by funkce skutečně mohla studentům pomoci setkat se s novými lidmi, což by ocenili ve chvíli, kdy by se hlásili na vysokou školu. Vysokoškolští studenti jsou navíc pro Instagram největší demografickou skupinou, vše by tedy dávalo smysl. 

Uživatelé Instagramu budou nejdříve vyzváni k tomu, aby se k dané komunitě vysokých škol připojili. Po přihlášení do komunity se do profilu (uživatele) přidá univerzita a absolventský rok. Uživatel následně může použít třídní seznamy ostatních studentů, kteří se taktéž přihlásili. Díky těmto seznamům bude pro studenta jednodušší najít další studenty, se kterými by se mohl eventuálně seznámit. Prozatím nemáme bližší informace o dostupnosti, ovšem věříme, že Instagram na všem pečlivě pracuje a brzy nám funkci poskytne. Jakmile zjistíme více, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím článku na našem webu.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat