Sonos reproduktory jako první nyní podporují funkci AirPlay 2

Sonos reproduktory jako první nyní podporují funkci AirPlay 2
2018-07-13T11:14:01+02:00
• 13. 7. 2018

Společnost Sonos odhalila zcela nové produkty One, Beam, Playbase a druhou generaci Play. A jak bylo slíbeno, 5 reproduktorů nyní podporuje funkci AirPlay 2, což ocení jen majitelé iOS zařízení. 

Sonos reproduktory a podpora AirPlay 2

Jedná se o vůbec první reproduktory značky Sonos, které podporují funkci AirPlay 2. Pomocí této funkce je možné velmi jednoduše streamovat hudbu z iTunes pro Mac a prakticky také libovolnou aplikaci pro iPhone, iPad a iPod, včetně Apple Music, Spotify, YouTube, Hulu, Pandora a Netflix. Nově tedy majitelé Sonos reproduktorů budou moci tuto funkci používat, samozřejmě pouze v rámci Wi-Fi připojení. 

AirPlay umožňuje také Siri ovládat přehrávání hudby v rámci Apple Music nebo Podcasty na kompatibilních reproduktorech Sonos. Stačí k tomu pouze iPhone, iPad či iPod Touch. Pro příklad nemusíme chodit daleko, stačí například říci „Hey Siri, play Beats 1 Radio in bedroom“. Jakmile tuto frázi řeknete do reproduktoru Sonos, okamžitě se v ložnici spustí rádiová stanice Beats 1. 

AirPlay 2 navíc umožňuje přehrávat hudbu ve více místnostech. Pokud tedy uživatel bude vlastnit více reproduktorů značky Sonos, bude si jej moci spárovat a vytvořit tak silnější a kvalitnější zvuk. Sonos ale spolupracuje také s HomePod a Apple TV. 

Sonos přináší podporu také pro starší kousky

Společnost Sonos mimo jiné uvedla důvod, proč se AirPlay 2 neobjevilo již dříve. Podle oficiálního vyjádření starší reproduktory nepodporují AirPlay 2 hlavně kvůli omezeným procesorům, ovšem v aplikaci Sonos mohou být spárovány s některými z výše uvedenými reproduktory, čímž bude umožněna podpora pro nové Apple protokoly. Starší reproduktor Playbase tak může s AirPlay 2 do jisté míry pracovat. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat